Soru basit. Bu insanlar her şeyi dine bağlayarak insanları dinden soğutmaktan zevk mi alıyorlar? Müslüman olduğum halde bazı tartıştığım şahıslar bana sen Müslüman değilsin diyor. Böyle şeyler gerçekten beni soğutuyor.
Kendi silahları ile vur "Herhangi bir kimse, din kardeşine 'Ey kâfir!' derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner."(Müslim, 1/319)
Okulda hiçbir zaman dinimi belirtmediğim halde, bazı beynini kullanmaktan aciz insanlar "kafir misin olum sen" tarzı cümleler kullanarak benimle dalga geçiyorlar. Ben ise takmıyorum, bence sizde takmayın.
Onlara kendi silahları ile cevap ver. Mesela karşındaki kişi herkesin Müslüman olması gerektiğini savunuyorsa ona Kuranda'ki dinde zorlama olmadığı ile alakalı ayetleri gösterebilirsin. Ama bu tarz kişilerle mücadele etmek çok zordur. Yerinde olsam hiç uğraşmazdım.