Her seferinde farklı farklı mavi ekran hataları

Jacobstr

Femtopat
Merhaba,
Bilgisayarım her boşta kaldığında belli bir süre sonra mavi ekran verip açılıyor ve her mavi ekran verdiğinde hata ismi hep değişiyor. Bu sıralar PUBG giremiyorum her oyun açıldığında veya oyun ortasında kapanıyor mavi ekran veriyor başka oyunlarda olmuyor sadece PUBG ve PC boşta kaldığında veriyor. PC Windows 10 ve 2 yıldır PC'yi aldığımdan beri bu şekilde kullanıyorum hiçbir şekilde sorun çözülmedi format atıyorum 1 ay sonra tekrar başlıyor donanımları taradım sorun çıkmamıştı.
Minidump dosyasını uploadladım buyurun.
Bu minidump 2020'de aldığım mavi ekranların:

Bu ise şu anda sürekli aldığım lütfen fark nedir neden alıyorum birisi çözebilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X - ASUS 1050 Ti strix- 16 GB 3200MHz RAM. XMP açık kullanıyorum kapattığımda RAM'lerin MHz'lerini ayarlayamıyorum düşükte kalıyor.
Sistem özellikleri nelerdir? Sistemde XMP açıksa kapatıp dener misiniz? Yakın zamanda tam olarak dediğiniz sorunları yaşadım ve XMP'yi kapatınca sorunlar çözüldü.

XMP değil DOCP diye bir şey varmış bende o açıktı kapattım RAM'ler 2133'e düştü. Tekrar PUBG çalıştırdım yine mavi ekran verdi direk. Sonra Windows bellek tanılama ile RAM'leri test ettim, sorun bulunamadı dedi.
@claus rica etsem bakabilir misin konuya.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı