Merhaba,
Bir süre önce arkadaşa bilgisayar topladım. Fiyatları kuruşu kuruşuna hatırlamıyorum yalan söylemek istemem bu konuda ama aşağı yukarı diyecek olursak monitör ve işlemci hariç Vatan 5100 TL gibi bir fiyat çekmişti. Aynı parçaları monitör ve işlemci dahil 5900-6000 TL gibi bir fiyata farklı sitelerden sıfır ve garantili olarak bulup topladım. Hatta 1-2 parçayı daha iyi olarak... Bu forumda bir çok bilgili arkadaş var, hatta aynı şehirde olursanız gelip bilgisayarı hayrına kuracak arkadaşlar bile var. Vatan'dan alışveriş yapın, yapmayın demiyorum ama bilgisayar toplamayın. Hele indirim yoksa hiç... Çünkü orada çalışanlar sizin ihtiyacınızdan çok kendi satışlarına bakıyor. Ellerinde olan stoklara bakıyorlar ve kesinlikle sizleri doğru yönlendirmiyorlar. Sistem toplayacak olanlar lütfen danıştığınız kişiler satıcılar olmasın.
Ayrıca bu dediklerim telefonlar içinde geçerlidir arkadaşlar. Vatandan bir süre önce kardeşime telefon almıştık. Alırken "a" satıcısının "abi bunu alın bak hem özellikleri iyi hemde fiyatı iyi çokta kaliteli telefon arızası çok az dönüyor" dediği ürüne 2 hafta sonra vatana başka bir şey almak için uğradığımda telefonlara öylesine bakarken ve telefon aldım ama başka yerden aldım dediğimde "b" satıcısı "abi neden onu aldınız ki keşke bunu alsaydınız bunun özellikleri de daha iyidir hem o telefonlar çok arıza yapıyor" dediği, kendim duymasam başkası anlatsa hadi oradan ya diyeceğim olaydır. Kısacası kendiniz araştırıp etmeden, en uygun fiyatları bulmadan bir şey almayın.. Vatandaki satış görevlilerine de kesinlikle güvenmeyin...