Her şeyden Önce Vicdan

Bilgisayar hakkında bilgim vardır ama şu sistem toplama olayını bir türlü anlayamadım.
Toplanan sistemde ne gibi bir hata var acaba ?
Vatan ın fiyatları yüksek olduğu için donanımlardan kısılmak zorunda kalınması bir yana donanımların orantısız oluşu ekran kartından kabul edilemez şekilde kısılmasına sebep olmuş. Sistem toplarken yapılacak en kolay yöntem kısılabilecek herşeyden mümkün olan ölçüde kısıp, öncelikle ekran kartını daha sonra işlemciyi alınabilecek en iyisini almak olmalı. Hatta bu 2 donanım arasında bile öncelik mutlaka ekran kartı olmalı, tabi ki işlemciyi çok kısıp ekran kartını çok yüksek almamak şartı ile.
Yukarıda ki sistemde ekran kartı 1050Ti olarak düşürülmüşken ne o anakarta o kadar para verilir ne hard diske 2 TB olduğu için o para verilir, ne belleklere sırf ışıklı diye o para bağlanır şeklinde devam ediyor sorunlar.

Durum gayet doğal. Ben vatana ya da diğer büyük firmalara asla kızmıyorum. Çok sayıda personel çalıştırıyorlar, reklam giderleri var, kirası var falan filan. Yani giderleri çok olduğu için fiyatlarını da yüksek tutuyor. Burada sorun "ehehe internetten ürün mü alınırmış yaa. Parayı ödeyeceksin 2 gün sonra eline gelecek ha? La git işine yav parayı alacaklar ürünü yollamayacak" tarzı komiklikle saçmalık arasında konuşan insanlar.

Ayrıca seçilen parçalar da yanlış. Bilgisayar toplarken fiyat performans olmasını belirleyen en büyük iki etken, nereden aldığın ve hangi parçaları seçtiğin. Aynı özelliklerde sırf ışıkları olmadığı için 100 ₺ daha az ödersin paran cebinde kalır, internette araştırma yaparak güvenilir ve daha ucuz satan yerden alırsın paran iki kat cebinde kalmış olur. Yani paranızı sokağa atmayı seviyorsanız zahmete girmekle uğraşmaz, gündelik bir olaymış gibi "benim de bilgisayara ihtiyacım var, dur hemen en yakın elektronik ürün satan mağazaya gidip toplayayım" şeklinde harcama yaparsınız.

Ne demek istediğime ispat olması için tek firmadan, hangi firmada hangi ürün daha ucuzmuş diye araştırmadan çıkardığım hemen hemen aynı tutarda ki liste. Bu liste iyi bir araştırma ile aynı fiyata bile çekilebilir. Arada ki farkı kendiniz gözlemleyin.
368100

Her çalışanını vivdansız olarak nitelendirmek istemiyorum ama durum ortada. Umarım iade edebilir ama işi biraz zor olacak gibi. Ve her şeyde de Asus önermelerini anlayamıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı