Durum gayet doğal. Ben vatana ya da diğer büyük firmalara asla kızmıyorum. Çok sayıda personel çalıştırıyorlar, reklam giderleri var, kirası var falan filan. Yani giderleri çok olduğu için fiyatlarını da yüksek tutuyor. Burada sorun "ehehe internetten ürün mü alınırmış yaa. Parayı ödeyeceksin 2 gün sonra eline gelecek ha? La git işine yav parayı alacaklar ürünü yollamayacak" tarzı komiklikle saçmalık arasında konuşan insanlar.
Ayrıca seçilen parçalar da yanlış. Bilgisayar toplarken fiyat performans olmasını belirleyen en büyük iki etken, nereden aldığın ve hangi parçaları seçtiğin. Aynı özelliklerde sırf ışıkları olmadığı için 100 ₺ daha az ödersin paran cebinde kalır, internette araştırma yaparak güvenilir ve daha ucuz satan yerden alırsın paran iki kat cebinde kalmış olur. Yani paranızı sokağa atmayı seviyorsanız zahmete girmekle uğraşmaz, gündelik bir olaymış gibi "benim de bilgisayara ihtiyacım var, dur hemen en yakın elektronik ürün satan mağazaya gidip toplayayım" şeklinde harcama yaparsınız.