Her şeyin yapay zekaya devredilmesi

ED Crasher

Hectopat
Yer
Batman
Farkında mısınız? Artık çoğu sosyal medya şirketleri moderasyon kontrolünü yapay zekaya devretmiş durumda. (YouTube, Meta vb.)
Yapacağımız en ufak harekette bile yapay zeka tarafından yanlış anlaşılabiliyor, Twitter'da eskiden YouTube'ta yaptığı bir yorum yüzünden 200 bin abonesi olan bir kullanıcının YouTube'taki yapay zeka moderasyonu yüzünden hesabının kapandığını gördüm.
Artık yapacağımız her harekete bence daha da dikkat etmemiz lazım, bir insan tarafından uygun görülen hareket veya şaka yapay zeka moderasyonu tarafından uygun görülmeyebilir.

Kategorisindeki ve Reddit'teki Instagram vb. yapay zeka kullanan şirketlerin konularına bakarsanız ne kadar kötü bir şey olduğunu anlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Twitter'da gördüğün olayı detaylı anlatsana Merak ettim ne yorumu yapmış ki YouTube da.
Hocam direkt Twit linkini atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hatta sırf bu yüzden @FehmiDogru.js hocamızın Instagram hesabı da kapatılmıştı.

Hocam direkt tweet linkini atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Büyük sıkıntı hele ki içerik üreten için. Instagram'da içerik üreten hesap açmayı düşünüyorum hep ama açmıyorum bu olay yüzünden. O kadar emek ver saçma sapan sebepten kapanma riski var hatta bir ara benim kişisel hesap kendiliğinden kapandı. YouTube yapmaz daha güvenli diyordum ama o da öyleymiş. Allah korusun diyelim ve dikkat edelim😶

Büyük sıkıntı hele ki içerik üreten için. Instagram'da hesap açmayı düşünüyorum hep ama açmıyorum bu olay yüzünden. O kadar emek ver saçma sapan sebepten kapanma riski var hatta bir ara benim kişisel hesap kendiliğinden kapandı. YouTube yapmaz daha güvenli diyordum ama o da öyleymiş. Allah korusun diyelim ve dikkat edelim😶
Bu sistem Meta'da daha berbat çalışıyor sizinde mi Instagram hesabınız bu yüzden kapandı?

Bu sistem Meta'da daha berbat çalışıyor sizinde mi Instagram hesabınız bu yüzden kapandı?
Evet. Hemde bir değil 4-5 hesap. Bir gün açtım tüm hesaplarım kapanmış ana hesap yedek vs. Sonra itiraz ettim hatta birine kimlik yükledim ama nafile. Ardından birkaç gün arayla farklı şekilde iki hesap daha açıp denedim namussuzlar açar açmaz kapattı. Sinirlendim 1 ay girmedim sonra düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı