Her uygulamayı çalıştıran dağıtım var mı?

Sorum her uygulamayı çalıştıran dağıtım var mı? Yani Windows gibi.
Uyumluluk katmanı kullanan yazılımlar için, Hayır. Bazı yazılımlar yapıları gereği çalışmaz iken bazıları kısıtlamalar neden ile çalışmıyor maalesef.
Ek olarak unutmadan eğer bir yazılım linux'ta çalışıyor ise geriye kalan bir çoğu popüler dağıtımda rahatça çalışır.

Tersini sorayım. Linux araçlarını, kişiselleştirmelerini, programlarını kullanabileceğiniz bir Windows sürümü var mı? Linux kullanıyorsanız istediğiniz şeylerin Linux alternatifini öğrenmelisiniz.

İlla ki Windows sürümünü kullanmak istiyorsanız Bottles kullanabilirsiniz. Mağazada "Şişeler" şeklinde aratarak kurabilirsiniz.

"Her uygulamayı çalıştıran..." diyorsunuz ancak Windows da Linux'un çalıştırdığı bir çok şeyi çalıştırmaz. Yalnızca Windows'a alışkın olduğunuzdan dolayı Windows'un program desteği daha iyi gibi geliyor çünkü Linux'ta ne kullanacağınızı bilmiyorsunuz bu da zaman gerektiren bir durum.

Sorum her uygulamayı çalıştıran dağıtım var mı? Yani Windows gibi.

Şu anda en geniş pacman ve AUR, ancak siz illa Windows gibi istiyorsan Wine veya Bottles var
Ancak Linux Windows kadar uygulamayı açamayabiir yani tasarım uygulamaları gibi. Anti-Cheat'lar vs.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı