Linux dağıtım önerisi olan var mı?

İLTERİSHAN

Decapat
Daha fazla  
Benim hem bilgisayar kaldırmadığından hem de yeni bilgisayarda da Linux kullanmayı düşündüğümden Microsoft lisans alınmış olsa da iyice veri konusunda sınırı aştı Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı bu tavsiyelerde nedenini iyi ve kötü yanlarını belirtirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2024’te “dağıtım önerisi” aramak komik. Bundan bir kaç yıl önce paket yöneticileri şimdiki hallerinde değildi ve kronik sorunlar vardı. Şu an etrafta benim farkında olduğum kötü bir dağıtım yok. Birini kur ve onun içinde rahatını bulmaya çalış.

Sana hangi dağıtımı seçmemen gerektiğini anlatayım onun yerine. Sen kendi kararını kendin verirsin sonra.
1- Kali Linux'tan uzak dur. Kurarsan yardım isteme. Çünkü büyük tepki alacaksın. Kali'den, Parrot'tan, sadece pentesting için hazırlanan şeylerden uzak dur.
2- Debian, Slackware, openSUSE, Void, Arch, gibi dağıtımlar Linux'ta belli bir bilgin olduğunu varsayar. Bunları deneyeceksen bir dağı aşmaya hazır ol.
3- Manjaro kullanma. Manjaro stabil bir sistem değil. İlk çıktıkları zamanlar iyi gidiyorlardı. Bugünlerde işletim sistemlerini iyileştirmekten ve kullanılabilir hale getirmekten çok daha fazla Manjaro logosu olan ürün satıp cüzdanlarını doldurmanın peşindeler. Bunun bedelini kernel panic ile ya da işletim sisteminin hiç başlamamasıyla ödeyeceksin. Do not ship it - hareketi Manjaro'nun dağıtıma çıkmaya hazır olmaya yazılımları geliştiricilerinden izin ya da yardım almadan kendi dağıtımlarına koymalarından dolayı ortaya çıktı. Kullanabileceğin en kötü dağıtımlardan birisi.
4-Gecko, Regata, Netrunner gibi ismi çok duyulmamış, hakkında pek bir şey duymadığın dağıtımları indirme.
5- Geliştiricisini bulamadığın ve popüler de olmayan bir dağıtımı indirme.
6- Çok bilindik bir dağıtım indirirsen de bunu Torrent sitesinden falan yapmaya kalkma. Dağıtımın kendi sitesinden indir.

Bir masaüstü ortamı seç. Bir taban seç. Bu ikisine de uyan ve kafana yatan ne varsa onu kullan.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı