Arkadaşlar virüslerin genelde .exe dosya uzantısı ile bulaştığını biliyorum. Virüsler .exe dışında hangi uzantılar ile bulaşabilir? Ya da tüm uzantılar buna uygun mudur? Yanıtlar için teşekkürler.
Her türlü dosyadan bulaşabilir.
Ve @24099 'ın da dediği gibi, dosyaya gerek yok.
Daha önce İran'ın tüm askeri sistemleri hacklenmişti. ( Amerika tarafından. )
Hatta 2-3 yıla kadar .mp3'den bulaşan virüsler gündemdeydiler.
Görünüşte herhangi bir uzantıya sahip olmayan bir zararlı kasıtlı olarak, çalıştırılabileceği bir uygulama tarafından çalıştırılabilir. Ve evet, dosyasız olanlar da var.
Her türlü dosyadan bulaşabilir.
Ve @24099 'ın da dediği gibi, dosyaya gerek yok.
Daha önce İran'ın tüm askeri sistemleri hacklenmişti. ( Amerika tarafından. )
Hatta 2-3 yıla kadar .mp3'den bulaşan virüsler gündemdeydiler.
İran’ın hacklenmesi backdoor açmaya yarayan USB bellek ile oldu. Hayret ediyorum, nasıl yerler bunu Çok karışık işler... .exe falan hikaye bunların yanında
İran’ın hacklenmesi backdoor açmaya yarayan USB bellek ile oldu. Hayret ediyorum, nasıl yerler bunu Çok karışık işler... .exe falan hikaye bunların yanında
Merhaba, Hem güvenlik bölümünü biraz hareketlendirmek hem de aynı şeylerin sürekli konuşulmasından kurtarmak amacıyla "Beyin Fırtınası" adı verilen bir konu açmak istedim. Bu konularda belirli senaryolar üzerinden beyin fırtınaları yapacağız. Ne yapılmalı? Doğrusu nedir ve siz ne yaparsınız...
Arkadaşınızın "bu fotoğrafta nasıl çıkmışım" diye attığı, .JPG formatındaki bir dosya ile bile mümkündür. Neyin ne olduğunu bilmeden hiçbir dosyayı çalıştırmam.