Her virüs zararlı mı?

bot42

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, geçenlerde sebebini bilmediğim bir şekilde bilgisayara yönlendirme virüsü bulaştı (galiba). PC her açışımda CMD menü ile Chrome, yoksa başka tarayıcı, istemsiz açılıp bir siteye yönlendiriyor. Ben de CMD menünün PC açıldığında oto açılmasını ayarlardan kapattım, ve artık olmuyor. Ama virüs sanırsam halen PC'de var. Böyle virüsler reklam yapmak harici başka bir şeyler yapabilir mi? İlla kaldırmam mı gerekiyor? (Anti-Virüs programları işe yaramıyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, geçenlerde sebebini bilmediğim bir şekilde bilgisayara yönlendirme virüsü bulaştı (galiba). PC her açışımda CMD menü ile Chrome, yoksa başka tarayıcı, istemsiz açılıp bir siteye yönlendiriyor. Ben de CMD menünün PC açıldığında oto açılmasını ayarlardan kapattım, ve artık olmuyor. Ama virüs sanırsam halen PC'de var. Böyle virüsler reklam yapmak harici başka bir şeyler yapabilir mi? İlla kaldırmam mı gerekiyor? (Anti-Virüs programları işe yaramıyor.)
Virüs hiç bir zaman yararlı olmadı ki.

Reklam virusleri için eski ama saglam bir programdır öneririm; AdwCleaner, eger Windows 10 altiysaniz combofix de mukemmel bir cozumdur, virusten kurtulun sonucsonucta bakteri degil bu yararlilari yogurt yapsin :)

Uğraşma, temiz kurulum yap geç bence.

Cidden reklam virüsü için format mı önerdiniz? 2 dakikada hiç zorluk çıkarmadan temizlenir.

Buyurun yardımcı olun o zaman arkadaşa, ve evet önerdim. Cümlemde de "Bence" dedim. Yapıp yapmamak ona kalmış.

Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum, gecenin bu saatinde yardımcı oldunuz. Dediğiniz AdwCleaner adlı programı indirdim biraz taradı 3 adet dosya sıkıntılı buldu, sildim, kontrol etmek için başlangıç bölümünde açılmasını kapattığım CMD menüsünü tekrar açtım, fakat halen yönlendirmeye devam ediyor. Bu virüs dışında başka bir şey olabilir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı