Her yıl yaşanan YKS'ye geç kalma olayı

268227

Kilopat
Geleneksel olarak her yıl YKS'ye geç kalan tayfanın videoları karşınızda düşmüştür. Ben bu olayı asla anlamıyorum. Bir insan, 1 belki de 2 yıl boyunca hazırlandığı sınava nasıl olur da geç kalır? Üstelik bu tipler geç kaldıklarıyla yetinmeyip bir de ortalığı yıkıyor, bağırıyor çağırıyorlar. "Sınav 10:15 diyor, şu an saat 10:00 beni içeri alın!" Hayatımda duyduğum en saçma savunmalardan birisi de bu cümle. Arkadaşım, sınav giriş kağıdında SINAVIN BAŞLANGIÇ saati 10:15 yazıyor ve sana sınavdan 15 dakika önce salonda bulunmanız gerektiği uyarısıyla bu durum belge üzerinde izah ediyorlar zaten.
Şimdi demeyin ki uyanamamıştır, trafik vardır, saate bakmamıştır, okulu bulamamıştır. Tamamen zırvalık. Ben sınav olacağım okulu 1 hafta öncesinden araştırmaya başlar Google Haritalar ile sokak sokak gezer hatta işin içinden çıkamazsam ve okul gerçekten bilmediğim bir yerdeyse bizzat sınavdan birkaç gün önce gider okulu ziyaret ederdim. Uyanamadı bahanesi de bana son derece saçma geliyor, madem senin için bu sınav hayati öneme sahip o zaman evdeki telefonların hepsine alarm kur koy baş ucuna. Trafik mi sorun? O zaman evden 1-2 saat erken çıkacaksın.

Benim düşüncelerim bunlar, biraz sert yazmışım ama ne yapayım. Her yıl bu olay üzerinden mağdur edebiyatı yapılmasından bunaldık ülkece.

Yapacağı işi ciddiye alan birisi milyonlarca kez önlem alıp her ihtimali düşünür, o yüzden bunun tartışmaya değecek bir konu olduğunu düşünmüyorum.

Ülkenin çoğu alanındaki düzensizlik ve liyakatsizliğin ufak yansıması aslında. Ciddi problemlerden dolayı geç kalınma olabilir ama her sene aynı şey. Bir sürü insan geç kalıyor.
Kaza olur, araç bozulur kullandığı toplu taşıma aracı arızalanır bu kişilere gönülden üzülür ve acırım. Geri kalan keyfi geç kalmalar beni güldürmekten başka bir şeye yaramıyor.

Kaza olur, araç bozulur kullandığı toplu taşıma aracı arızalanır bu kişilere gönülden üzülür ve acırım. Geri kalan keyfi geç kalmalar beni güldürmekten başka bir şeye yaramıyor.

Ben sınavdan önce giderim okula bakarım, sokaklara bakarım. Nereye araç parkedilir, nerede ne var. Acil durum olsa ne olur vs. bunu yapmanın pimpirikli olmakla alakası yok. Sınav günü elinde telefon sokak sokak okul arayan insanlar görüyorum. Komik. Bu insanların bazıları gelecekte bir insanın bir şehrin belki de ülkenin kaderini belirleyecek. Daha sınav yerini gidip görmeyen, ön hazırlık yapmayan insanlara ne kadar güvenilir?

Yani 3,5 milyon aday arasında böyle tek tük geç olayı duymamız normal düşüncesindeyim. Seçim döneminde de o kadar geçersiz oy var, öyle düşün.
Evet istatistik olarak bu tarz olayların yaşanması gayet normal. Sınava giren kişi sayısı arttıkça bu olasılık da artacak. Benim derdim geç kalıp triplere giren tipler. Ben geç kalsam kendime kızar sonra döner giderim. Millet yerden yere atıyor kendini sağa sola şişe fırlatıyor okul bahçesine kaçak girmeye çalışıyor kapılardan atlamaya çalışıyor falan filan...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı