Her Yönüyle C# 6.0 (Volkan Aktaş)

Nuri Albahan

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2015
Mesajlar
170
Çözümler
1
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Avukat
Her yönüyle C# 6.0 (Volkan Aktaş) kitabını satın aldım ve iyi gibi gozüküyor fakat bu kodlama işlerine yeni başladığım için nasıl bir kitap olduğunu ayırt etmekte zorlanıyorum. Görüşlerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben C# a o kitap ile başladım ancak gerçekten bir şey olun istiyorsan Youtube' da çeşitli kaynakları ve özel kursları deneyebilirsin. Benim düşüncem bu yönde.
 
Bende biliyorum algoritmaları öğrenmem gerektiğini fakat matematikle aram iyi değil. Yani başındayım daha temelim var fakat yine uygulamalar yazabiliyorum az birşey olsun.

Birde özel kurslara gidecek maddi durumum olsa hiç beklemezdim.
 
Kendine öz güven aşılamak istiyorsan Hacking Interface kitabını da okuyabilirsin.

@Silinen üye KODLAB çatısı altındaki eğitim setlerinin çok yararı olur sana. C# ve SQL Server - SQL Server - Facebook Programlama - Her Yönüyle C#6 gibi kitapların büyük faydasını görürsün.

Yaşını bilmiyorum ancak Her Yönüyle C# isimli kitaptaki tüm komut yapılarını zaten kullanamazsın, başlangıç için beynini yakabilir.
Başlangıç için her daim basit uygulamalar geliştirmen gerekir.

En basitinden bugünden sonra kendi hesap makineni kullanmaya başla. Kendi sanal klavyeni yarat.
İlk zamanlarda Technopat Kişilik Sorgulama gibi saçma sapan bir program yapmıştım, aratırsan bulursun.
Çok basit bir yapısı var ancak insanların ilgisini çekmişti en azından, bana da öz güven olmuştu.

SQL server kitaplarını önerme sebebim de veritabanı bağlantılarının önemi, bu bağlantılar olmadan bir halt yapılamıyor açıkçası.
Veritabanları ile bağlantı kurduğun zaman çok iyi programlar, etkin web sayfaları yapabilmeye başlıyorsun.
 
Teşekkür ederim yaşım 15 ve zaten ilk başlarda kitap canımı sıkmıştı biraz o yüzden önceden elimde olan pdf dosyalarında bir kitap var onu okuyorum onu bitirdikten sonra ona geçmeyi düşünüyorum. İlgin için çok teşekkür ederim.
 
ilk başlarda kitap canımı sıkmıştı
Aynı şey bana da oldu. Ama içinde çok güzel teorik bilgi barındırdığını sonradan anlamıştım. Bazı yerlerine fazla takılmamak lazım, işlenmemiş konuları önceden kullanıyor, görmediğin şeyleri fazla düşünme. İlk başta videoyu izlersin, kitaptaki teorik bilgiyi ekleyerek o komutu kullandığın basit uygulamalar yaparsın. Videoyu izledikten sonra kitapta o konuyu okuduğunda ne kadar yüzeysel anlattığını anlarsın zaten. Ama ilk başlarda öyle gitmek gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@BilgisayarKurdu Hocam şu üç kitap arasında kaldım sizce hangisini almalıyım ?
KODLAB | PROJELER İLE SQL SERVER 2014 - Süleyman UZUNKÖPRÜ
KODLAB | YAZILIMCILAR İÇİN İLERİ SEVİYE T-SQL PROGRAMLAMA - Cihan ÖZHAN
Yazılımcılar için SQL Server 2014 & Veritabanı Programlama
 
Kitap bir konunun temelini atmak için önemli, bencede en başta kitaptan çalışmakta fayda var.Bazı kişiler kitap yerine konu konu internete bakmayı tercih ediyor, böyle oluncada boşuna zaman kaybı ve verimsizlik oluyor.Fakat tek başına kitapta yetmez.Özellikle bir programlama dili söz konusu olduğunda yine en büyük yardımcı internet.Kitaptan çalışırkende mutlaka not alarak çalışmanı tavsiye ederim.Çünkü kullanmadıkça çoğunu unutacaksın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı