Herhangi bir DOS işletim sistemi üzerine GUI ekleme

Teknosever0834

Femtopat
DOS ortamına GUI (kullanıcı arabirimi) ekleme nasıl yapılır? Bir sürü insan işletim sistemi nasıl yapılır diye sormuşlar ama hep aynı cevap yapamazsın o yüzden bende bir dos işletim sisteminin üzerine GUI koymayı düşünüyorum ama GUI'yi nasıl koyacağımı bilmiyorum aslında çok da önemli değil sadece merak ediyorum.

Dos ile clı işletim sistemleri farklıdır. Clı işletim sistemlerine GUI eklemek mümkün. Dos için bildiğim kadarıyla yok.

Mesela ms-dos için ekleme mümkün değil sanırım. Ama Arch, FreeBSD, omnios gibi işletim sistemlerine GUI eklemek mümkün.

Windows ms dosun üzerine grafik arayüz koyularak yapıldı diye biliyorum archbsd omniOS un üzerine falan nasıl GUI koyacağız ya da bildiğin bir video kaynak falan var mı öğrenebileceğim?

Windows ms dosun üzerine grafik arayüz koyularak yapıldı diye biliyorum archbsd omniOS un üzerine falan nasıl GUI koyacağız ya da bildiğin bir video kaynak falan var mı öğrenebileceğim?
MS-DOS'a düz arayüz koyulmadı. Birkaç şey daha eklendi çünkü.

Diğerlerine geldikte ise bazı paketleri kurup arayüz ile kullanmak mümkün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı