Herhangi bir işlemde CPU %100 kullanılıyor

MrLegasov

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
KASA - XIGMATEK BLADE MESH
CPU- AMD Ryzen 5 5500 Socket AM4 4.2 GHz 19MB 65W
ANAKART - MSI A520M-A PRO AMD A520 SOCKET AM4 DDR4 4600MHz (OC) M.2
GPU - ZOTAC NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti TWIN EDGE 8GB
RAM - 2x8 - 16GB DDR4-3200, Lexar Co Limited LD4BU008G-3200XG CL18 1.35V
SSD - ADATA LEGEND 800, 465,76 GB NVMe M.2 SSD-
PSU - XIGMATEK ODIN 0650 650W 80+ BRONZE
KLAVYE - BLIC T60 Gaming Keyboard
MOUSE - SteelSeries Rival 600
Meslek
Silahlı Özel Güvenlik
Merhaba arkadaşlar. Sistem boştayken veyahut tarayıcıda video film vs izlerken, arkada Spotify, Discord gibi üçüncü parti programlar açıkken herhangi bir sorun yok. Fakat örneğin Steam'den oyun indirirken, oyunun klasörlerini doğrula işlemi yaptığımda, SFC scannow yaptığımda, herhangi bir setup kurduğumda, Microsoft Store'dan uygulama inerken, belki de gözüme çarpmayan birkaç detayda daha (bunlar şu ana kadar fark ettiklerim) CPU %100 oluyor ve hız kısmı 4.50 civarlarına kadar çıkıyor küsuratını tam hatırlamıyorum. Bunu dün arkadaşım bize geldiğinde fark etti. Kendi bilgisayarında evine gidince aynı işlemleri denediğin aynı durumları yaşamamış yani CPU kullanılıyor ama 100'e çıkmıyor tam güç kullanmıyor örneğin Steam işlemi yapmış bendeki gibi olmamış. Bu forum da benzer konuları inceledim fakat işe yaramadı.

İşlemci: Intel Core i7-10700 2.90GHz
Anakart: MSI MPG B460ı Gaming Edge Wi-Fi

Destek lazım...

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (34).png
    Ekran Görüntüsü (34).png
    269,3 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran Görüntüsü (32).png
    Ekran Görüntüsü (32).png
    247,4 KB · Görüntüleme: 31
  • Adsız.png
    Adsız.png
    302,3 KB · Görüntüleme: 41
Bana HDD problemi gibi geldi.

Güç seceneklerinden dengeli ya da yüksek performans secer misin?
Güç planı dengeli seçili, bu arada steam ve dolayısıyla steam üzerinden açılan oyunlarda orada yer alıyor. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? D diskini boşalttım sizden cevap beklerken yani sildim her şeyi içinden. Herhangi bir işlem öneriyor musun D diski için. Güç seçeneklerinden dediğim gibi dengeli seçili. Bu arada ek olarak söyleyeyim bazen güç seçeneklerine girdiğimde anlık kendi kendine nihai geçiyor geri dengeli geçiyor açılışta sadece

Arkadaşlar sorunu bulduk, şimdi burada sövemiyorum siz anladınız. Bu özelliğine yandığım msi center programında cihaz hızlandırma kategorisinde Strorage Boost yani depolama hızlandırıcısı diye bir özellik var onu kurup aktif edince arşa çıkıyor cpu, o söz ettiğim işlemleri o özellik kurulu değilken denedim 20 üstüne çıkmadı. Buradan kullanan ve kullanacak olan herkese duyurulur. Sorun Çözüldü

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı