Herkes bir metal albümü önersin

Silencer - "Death - Pierce Me"
Xasthur - "Subliminal Genocide"
Nootgrush - "Live for Nothing"
Funeral - "In Fields of Pestilent Grief"
Leviathan - "The Tenth Sub Level of Suicide"
Coldworld - "Melancholie"
Thy Light - "Suici.De.pression"
Black Funeral - "Ordog"
Nortt - "Galgenfrist"
Psychonaut 4 - "Dipsomania"
Evoken - "Antithesis of Light"

Bu albümleri dinle; yaz ortasında üşürsün, palto giyersin. Gündüz güneşli vakitte dinle, yağmur yağmaya başlar. Mutlu dinlersen yürüyen cenazeye dönüşürsün. Fotoğraf çekilirken bile gülümseyemezsin.

Hayat karartan albümler. En sevdiğim gruplardan birer albüm yazdım. Başka da var isterseniz yazarım. Listedeki çoğu albüm Doom/Black ve DSBM türünde. Black Funeral, Nootgrush ve Evoken hariç.

Öncelikle ben başlayayım. 😀

Death - Symbolic

Çıkış Tarihi: 21 Mart 1995
Tür: Metal
Tarz: Technical Death Metal
Ülke: Tampa, Florida, United States

Beni death metal'e başlatan albümdür kendisi. İlk dinleyişte sevmemiştim ama sonradan ne kadar güçlü bir albüm olduğunu anladım. Chuck reis çok iyi yazmış soloları ve riffleri.

Eki Görüntüle 1498144
Chuck reyiz o kadar kaliteydi ki ne yazık ki death metal camiası adamın daha ilk albümde bıraktığı geleneği tekrar edip kopyalamaktan başka bir şey yapmadı. Gore sözler, korkunç kapaklar, vahşet dolu albüm isimleri. Halbuki Chuck baba nelerden bahsetti albümlerinde. Her albümü ayrı tez konusu. Kişisel gelişim, ruhun mücadelesi, Psikoloji, Felsefe, insanın hayatta kat ettiği mesafeler vs. vs. Çevirisini okuyorsun şarkının şiir gibi Türkçe de de anlamı bozulmamış. Sanat fışkırıyor ve anlamlı. Chuck abiden sonra psikolojiye, felsefeye el atan grup oldu ama Chuck abinin yaptıkları gibi olmadı. Ah be Death Metalin Babası özleniyorsun. Eksikliği hissedilen kalite bir müzisyen. Hayatını okuduktan sonra birde Voice of the Soul u dinledin mi anlıyorsun. Adam öleceğini hissetmiş de bestelemiş. İnsanı alıp götürüyor.
 
Son düzenleme:
Decalius - Dehumanizing Loneliness
Trist - Zrcadlení melancholie
Xathrites - My Last Day Story
Vestibulum Vacuüi - Zeldzuin
Nocturnal Depression - Deathcade

Bence bu albumleri ilk dinle sonrası gelir zaten... Tabii kendi zevkini bulman lazım...
 
Guns N Roses - Use Your Illusion.
 

Geri
Yukarı