Heroes & Generals düşük FPS ve formattan sonra diğer oyunların da performansının düşmesi

Daha fazla  
Merhabalar! Arkadaşlar Heroes & Generals oyun içinde 12FPS'i geçmiyor. Hatta bir keresinde 0FPS'te takılı kaldı, bütün seçenekleri denedim ve oyun içi ayarlardan kaynaklı olmadığını düşünüyorum çünkü bütün varyasyonları denedim oyunun kodlarına bile girdim ayrıca COH2 gibi Heroes & Generals'dan daha yüksek grafikli oyunları oynayabiliyordum ama şimdi bilgisayara format attıktan sonra onlarında performansları düşmeye başladı. Daha önceden diğer oyunlar dahil bu FPS problemleri yoktu.
Bütün sürücüleri güncelledim, DirectX12 yüklü, vcredist güncel ve oyunu uyumluluk modunda çalıştırdığımda da bir şey fark etmiyor.
Steam'i SSD'ye yüklemeyi denedim ama fark etmedi.
Hatta bir keresinde Heroes & Generals'ı açıp oyuna girdiğimde mavi ekran verip bilgisay kendini yeniden başlatmıştı. Ayrıca bilmediğim bir sebepten dolayı oyun içi grafikler tabiri caiz ise Unturned (çok kötü) grafiklerine dönüştü ve oyun içi grafik ayarlarında ne yaparsam yapayım doku kalitesi artmıyor.
Sistemim:
İşlemci: Intel(r) Core(tm)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz 2.94 GHz.
Takılı RAM: 4,00 GB.
Ekran kartı: AMD Radeon (tm) R7 360 series - 2,00 GB.
HDD: 110 GB.
SSD: 110 GB.
*Pc masaüstü, Windows 10 HDD'ye kurulu.*
Oyun içi görüntü ve değerler.

FPS.png

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar! Arkadaşlar Heroes & Generals oyun içinde 12FPS'i geçmiyor. Hatta bir keresinde 0FPS'te takılı kaldı, bütün seçenekleri denedim ve oyun içi ayarlardan kaynaklı olmadığını düşünüyorum çünkü bütün varyasyonları denedim oyunun kodlarına bile girdim ayrıca COH2 gibi Heroes & Generals'dan daha yüksek grafikli oyunları oynayabiliyordum ama şimdi bilgisayara format attıktan sonra onlarında performansları düşmeye başladı. Daha önceden diğer oyunlar dahil bu FPS problemleri yoktu.
Bütün sürücüleri güncelledim, DirectX12 yüklü, vcredist güncel ve oyunu uyumluluk modunda çalıştırdığımda da bir şey fark etmiyor.
Steam'i SSD'ye yüklemeyi denedim ama fark etmedi.
Hatta bir keresinde Heroes & Generals'ı açıp oyuna girdiğimde mavi ekran verip bilgisay kendini yeniden başlatmıştı. Ayrıca bilmediğim bir sebepten dolayı oyun içi grafikler tabiri caiz ise Unturned (çok kötü) grafiklerine dönüştü ve oyun içi grafik ayarlarında ne yaparsam yapayım doku kalitesi artmıyor.
Sistemim:
İşlemci: Intel(r) Core(tm)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz 2.94 GHz.
Takılı RAM: 4,00 GB.
Ekran kartı: AMD Radeon (tm) R7 360 series - 2,00 GB.
HDD: 110 GB.
SSD: 110 GB.
*Pc masaüstü, Windows 10 HDD'ye kurulu.*
Oyun içi görüntü ve değerler.

Eki Görüntüle 915067

Şimdiden teşekkür ederim.
Sorun işlemciniz. H&G işlemciyi resmen yiyen bir oyun. R5 3600'de %60 kullanım oranı var siz düşünün. Oyunda ağır optimizasyon sorunları da var tabii. İşlemciniz ekran kartını besleyemediğinden GPU kullanımı %0 olarak gözüküyor.
Bu arada; chipset ve ekran kartı sürücülerinizi güncellediniz mi? Windows güncellemelerini yaptınız mı?
Oyun içi grafik ayarlarını da atınız.

Ekran kartı sürücülerini güncelledim ve emin olmak için 2. kez kurdum Windows'u bugün güncelledim. Ama maalesef işe yaramadı.

Ayrıca belki de fazla güç tüketiyordur diye diğer kasadan aldığım SSD ve ek fanı da çıkardım ama yine de hiçbir değişiklik olmadı.

Grafikleri yüksek de yapsam düşük de oyun içindeki grafiklerde ve FPS'de herhangi bir değişiklilik olmuyor bu da ayrı bir dert.
FPS2.png

Ekran kartı sürücülerini güncelledim ve emin olmak için 2. kez kurdum Windows'u bugün güncelledim. Ama maalesef işe yaramadı.

Ayrıca belki de fazla güç tüketiyordur diye diğer kasadan aldığım SSD ve ek fanı da çıkardım ama yine de hiçbir değişiklik olmadı.

Grafikleri yüksek de yapsam düşük de oyun içindeki grafiklerde ve FPS'de herhangi bir değişiklilik olmuyor bu da ayrı bir dert.
Eki Görüntüle 916180
Format atmadan önce kaç FPS alıyordun? Ayrıca o ayarların hepsini low settings yap. Tesellation, SSAO, HDR hepsini kapat.
Şimdi, gelelim yapman gerekenlere;
1) Oyunu Download Revo Uninstaller Freeware - Free and Full Download ile kaldır. Ardından, Program ile standart tarama yap ve kayıt defteri verileri dahil hepsini sil. Bir tane bile oyun dosyası kalmasın.
2)Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One (Mar 2021) Download dosyayı Almanya sunucusundan indir ve bir klasöre çıkart. Ardından klasörün en üstündeki bat uzantılı dosyayı yönetici olarak çalıştır. Bütün vcreditsler otomatik kurulacak.
3) Oyunu buradan https://heroesandgenerals.com/language/tr/ indir.
4) Oyunu Windows'un kurulu olduğu diske kurduktan sonra oyunun klasörüne gelip directX.setup.exe adlı dosyayı yönetici olarak çalıştır, kur.
5) Bu programı da kurmalısın :Yükle Chipset INF programı
6) Sisteminde donanım sanallaştırması kullanıyorsan kapat. Bunun için Güvenlik sekmesinden kontrol edebilirsin. Kesinlikle o ayar kapalı olmalı.
7) Bilgisayara restart çek ve oyunu kurulu olduğu klasörden çalıştır.

Son düzenleme:
Format atmadan önce kaç FPS alıyordun? Ayrıca o ayarların hepsini low settings yap. Tesellation, SSAO, HDR hepsini kapat.
Şimdi, gelelim yapman gerekenlere;
1) Oyunu Download Revo Uninstaller Freeware - Free and Full Download ile kaldır. Ardından, Program ile standart tarama yap ve kayıt defteri verileri dahil hepsini sil. Bir tane bile oyun dosyası kalmasın.
2)Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One (Mar 2021) Download dosyayı Almanya sunucusundan indir ve bir klasöre çıkart. Ardından klasörün en üstündeki bat uzantılı dosyayı yönetici olarak çalıştır. Bütün vcreditsler otomatik kurulacak.
3) Oyunu buradan https://heroesandgenerals.com/language/tr/ indir.
4) Oyunu Windows'un kurulu olduğu diske kurduktan sonra oyunun klasörüne gelip directX.setup.exe adlı dosyayı yönetici olarak çalıştır, kur.
5) Bu programı da kurmalısın :Yükle Chipset INF programı
6) Sisteminde donanım sanallaştırması kullanıyorsan kapat. Bunun için Güvenlik sekmesinden kontrol edebilirsin. Kesinlikle o ayar kapalı olmalı.
7) Bilgisayara restart çek ve oyunu kurulu olduğu klasörden çalıştır.
Dediğiniz her şeyi sırasıyla teker teker yaptım ama maalesef yine bir sonuç vermedi ortalama FPS'im 5.7 olarak gözüküyor oyunda da öyle.
Öncesinde bu bilgisayarda bu oyunu yaklaşık 40FPS ile oynuyordum şimdi 2-17 arası FPS alıyorum.

Ayrıca nedense oyunun grafiklerini ne yaparsam yapayım aşırı kalitesiz ve kötü halde.

sonçare.png

Heroes & Generals verileri.

Yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.
Yeni bir sorun daha fark ettim, ekran kartımın işlemcisi diğer her şeyde de çalışmıyor. Başka oyunlarda da performansı izledim ve GPU yüzdesi %0 - %10 aralığında gidip geliyor. Ayrıca aşırı istikrarsız şekilde çalışıyor. Aralarda birkaç saliseliğine %80-90'a fırlayıp anında tabana düşüyor.

Az önce PC kasasının içini temizledim, ekran kartını çıkarıp temizliğini yaptım. Tekrar denediğimde bir şey değişmedi. GPU hala bu durumda. Bir de GPU'nun sıcaklık, MHz ve RAM değerleri de çok az gibi görünüyor. CPU ise neredeyse sürekli %100'de çalışıyor.

Dosya Ekleri

• yüzde sıfır.png
    yüzde sıfır.png
    603,6 KB · Görüntüleme: 44
  • istikrarsız.png
    istikrarsız.png
    173,1 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı