Miras paylașımı için dava nasıl açılır?

XxxPhoenixxX

Picopat
Birkaç yıl önce anneannem gizliden, 4 kızı varken gizliden tüm mal varlıgını ogluna devretmiș. Zamanında kızlarını okutmadan çalıștırmıșlar, oglu en ufak deger vermedigi halde tüm malı devretmiș. Hakkımızı alabilir miyiz? Yapabilecegimiz birșey var mı? Tüm malı bagıș yapıp hayır ișleseydi en ufak problem olmazdı ama eski kafa insanlar oldugu için yapabilecegimiz bir șey yok.

Birkaç yıl önce anneannem gizliden, 4 kızı varken gizliden tüm mal varlıgını ogluna devretmiș. Zamanında kızlarını okutmadan çalıștırmıșlar, oglu en ufak deger vermedigi halde tüm malı devretmiș. Hakkımızı alabilir miyiz? Yapabilecegimiz birșey var mı? Tüm malı bagıș yapıp hayır ișleseydi en ufak problem olmazdı ama eski kafa insanlar oldugu için yapabilecegimiz bir șey yok.
Anneannen yaşıyorsa, bir avukata gidin o gereğini yapar. Dava açma hakkına sahipsiniz.

Avukata gidip dava açabilirsiniz. Belli bir yaştan sonra alım satım devir işlerinde sağlık-akıl raporu isteniyor. Oğlu onları da ayarlamış belli ki. Avukata gidip dava açın, devir işlemi ancak mahkeme kararı ile bozulabiliyor.

Evet. Dava açıp dayınızın bu kadar malı kendi parasıyla satın alamayacagını kanıtlarsanız kolaylıkla alırsınız eğer anneanneniz öldüyse.

Son düzenleme:

Bir avukat ile görüşün gerekeni yapar avukat.

Dostum tüm malı devrettiyse imzalar atıldıysa geri dönüşü olmaz o kişinin ölmesi gerekiyor tekrar miras paylaşımı olması için buna benzer bir durum bizde de olmuştu 5 mirasçıydık babannemin annesinin evi ve tarlası vardı o ölünce satılmasını istedik ve tapunun 2020 de oğluna devrettiği ortaya çıktı 5'e bölünmesi gereken yeri kendi almış yani kadın 97 yaşındaymış 2020 de nereden bilsin de bunların da hakkı var diye düşünememiş devretmiş sonra babam tanıdığı avukata başvurmuş avukat boşuna para verirsiniz geri alamayız demiş.

Avukata gidip dava açabilirsiniz. Belli bir yaştan sonra alım satım devir işlerinde sağlık-akıl raporu isteniyor. Oğlu onları da ayarlamış belli ki. Avukata gidip dava açın, devir işlemi ancak mahkeme kararı ile bozulabiliyor.
Malın bir kısmı dedemdeydi.Dedemin psikolojik ilaçlar aldıgına dair reçeteleri vardı bunlar illaki gözükür ama dediginiz gibi dayımla arkadan bu sorunuda çözmüșler demekki.

Evet. Dava açıp dayınızın bu kadar malı kendi parasıyla satın alamayacagını kanıtlarsanız kolaylıkla alırsınız eğer anneanneniz öldüyse.
Hayla yașıyorlar maalesef mi desem daha iyi olur bilemiyorum.

Malın bir kısmı dedemdeydi.Dedemin psikolojik ilaçlar aldıgına dair reçeteleri vardı bunlar illaki gözükür ama dediginiz gibi dayımla arkadan bu sorunuda çözmüșler demekki.

Hayla yașıyorlar maalesef mi desem daha iyi olur bilemiyorum.
Dayınızın maddi durumu ne kadar iyi? Bütün mal varlıklarını alabilir mi parayla?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı