Ubisoft Connect Hesa belirsiz bir yerden giriş yapıldı

theidea1234

Hectopat
Merhaba, bundan 15 dakika önce Ubisoft hesabıma Brezilya'dan giriş yapıldığına dair bir mail aldım ve direkt şifremi değiştirdim, bu Brezilya'lı arkadaş hesabıma nasıl erişim sağlamış olabilir? Hesabımda 2 faktörlü doğrulama mevcut, artı olarak e postam ve şifrem hiçbir yerde sızmamış, bilgisayarımda virüs yok. Sizce bu durumdan endişelenmeli miyim, neden olmuş olabilir gece gece kafama takıldı.

Son düzenleme:
Bir kaç olasılık var,
  1. Hesabı bir arkadaşına verdiysen VPN ile Brezilya'ya bağlı şekilde hesabına giriş yapmış olabilir.
  2. Ubisoft'un bir güvenlik açığı olabilir.
  3. Veri sızıntısı yok desenizde yinede (Buradan) hesabınızın e-postasını girerek kontrol etmenizi öneririm.
  4. Bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılımlar yoluyla veya rat atarak girebilirler, her ne kadar iki aşamalı doğrulama olsa bile onlar kendileri yine bir yazılım sayesinde bunu rahat bir şekilde geçiyorlar.

Bir kaç olasılık var,
  1. Hesabı bir arkadaşına verdiysen VPN ile Brezilya'ya bağlı şekilde hesabına giriş yapmış olabilir.
  2. Ubisoft'un bir güvenlik açığı olabilir.
  3. Veri sızıntısı yok desenizde yinede (Buradan) hesabınızın e-postasını girerek kontrol etmenizi öneririm.
  4. Bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılımlar yoluyla veya rat atarak girebilirler, her ne kadar iki aşamalı doğrulama olsa bile onlar kendileri yine bir yazılım sayesinde bunu rahat bir şekilde geçiyorlar.
Yok hocam hesap arkadaşımda yok, dediğiniz sitelerde de bir sıkıntı çıkmadı zaten, bilgisayarı mbam ve kaspersky ile taradım herhangi bir virüs çıkmadı.
Hesaba kendim girerken 10 ayrı doğrulamayı yapmam ve bu kişinin doğrulama yapmadan girmesi baya bi endişelendirdi beni.

Kullanıcı adınız parola içinde yer alıyor muydu? Örneğin kullanıcı adı mehmetefe şifre mehmetefe22 - mehmetefe999 gibi türevi şekilde miydi?
Yok hocam

KARDEŞİM UBİSOFTA YAZ İNDİRİMİ VAR VE TÜM KULANICILAR NEREDEYSE BU HATAYI ALIYOR CEREZLERİ TEMİZLE SİSTEM RESETLE VE SİL YÜKLE YAP SORUNUN DÜZELECEKTİR SAĞLICAKLA KAL

Merhaba, bundan 15 dakika önce Ubisoft hesabıma Brezilya'dan giriş yapıldığına dair bir mail aldım ve direkt şifremi değiştirdim, bu Brezilya'lı arkadaş hesabıma nasıl erişim sağlamış olabilir? Hesabımda 2 faktörlü doğrulama mevcut, artı olarak e postam ve şifrem hiçbir yerde sızmamış, bilgisayarımda virüs yok. Sizce bu durumdan endişelenmeli miyim, neden olmuş olabilir gece gece kafama takıldı.

Bazen bana da bu şekilde bir bildirim geliyor ama genelde giremiyorlar girmeye çalışıyorlar.

Hocam ubisoft sitesi üzerinden hesabıma son giriş yapılan 5 oturuma baktığımda bu brezilyalı ip adresine rastlayamadım, sanirim giriş yapamamış ama mail de direkt giriş yaptığını belirtmiş tuhaf durum.
Belki oltalama e-postası'dır. Daha önceki gelen Ubisoft adresleriyle kıyasla bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı