Steam Hesaba yanlış report atılmış

borTaylan

Hectopat
Discord üzerinden bir yabancı Steam profilimi atıp bana yanlış report attığını ( Discord hesabımda Steam hesabım yazıyor) ve talebi geri çektiğini söyledi. Discord üzerinden Steam yöneticisi olduğunu iddia ettiği bir kullanıcı attı buna arkadaşlık atmamı söyledi. Attıktan sonra benim yasa dışı satın alım yaptığımı ve bunu düzeltmek için bir link attı linkte ise hesabıma giriş yapmamı istedi ben güvenemediğimi söyledim ve sertifika attı. Steam üzerinden talep açabilir misiniz dediğimde sistemimizde sorun olduğunu söyledi ve hesabını silmemi ister misin diye birkaç kanıt içeren video attı. Dolandırıcı mı? Güvenip girebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabi ki girebilirsin hatta önlü arkalı kimlik fotokopini, annenin kızlık soyadını ve banka bilgilerini verirsen daha kolay yardımcı olurlar. Hocam sana resmi kaynaklardan yani direkt Steam arayüzünden veya %100 emin olduğun gerçek steam mailleri dışında gelen hiçbir şeyi ciddiye alma, hiçbir linke tıklama.

Tabii ki dolandırıcı, sana gönderdikleri linklere tıklama ve adamları silip engelle. Steam hesabınla ilgili kritik durumlarda
1701864812958.png

buna benzer uyarılar atıyor. Bu şekilde uyarmak varken 3. parti platformdan neden ulaşsınlar ki?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı