Steam Hesabı dolandırıcılıktan kısıtlandı

ToppatLeader

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM:G.SKILL 32 GB DDR4 RAM (2X16)
GPU:MSI RX 6800 GAMING Z TRIO
CPU:RYZEN 7 5800X
ANAKART:MSI B550 GAMING PLUS
PSU:650W Cooler Master GX
KASA:DARK GUARDIAN MID TOWER KASA
SIVI SOĞUTUCU:CORSAIR H100 240MM
Bu ilginç bir hikaye ama anlatayım:

Dün Steam'de öylesine oyun bakarken Discord'tan bir şahıs geldi ve bana şunu söyledi:

X: Merhaba, başkası sizin hesabı ID ve Discord adlarını çaldı ve üzerinde isminiz vardı, bu sizin hesabınız mı?

Hesabımı gösterince bir şok oldum.

Ben: Evet bu benim hesabım ne olmuş yani dedim ve adam yanlışlıkla beni Steam'den report attı, ben de dedim yani neden böyle bir şey yaptım dolandırıcılıktan dolayı diye, şahıs bana bir Steam servisi yolladı ama Discord üzerinden yolladı yani. Ben de gittim adama söyledim işte bir şahıs hesabımı report attı diye konuştuk işte, sonra ticket göstermemi istedi adamın attığı ekran görüntüsündeki Ticket'ı gösterdim ve biraz bekleyin dedikten sonra o Steam servisi benden 100 dolar istiyor neden çünkü hesabımın toplamı yani bütün oyunları, kartları vs. toplayıp para istedi. Ben de dedim bende para yok. meğerse baktım adam dolandırıcı çıktı, Reddit üzerinden bir arkadaş bu tuzağa da düştü ve ona 100 dolarlık Steam hediye kartı aldırdı ve adam pişmandı, aldıktan sonra adam 5-6 saat sonra geri dönüş alamadı.
(Reddit postu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Hikayeyi tam anladınız mı bilmiyorum ama gergin olduğum için fazla yazamıyorum kusura bakmayın, dün bir de ben Steam desteğe yazdım zaten, şu an onları bekliyorum cevap vermelerini)

Son düzenleme:
Sen de demişsin, neyin cevabını istiyorsun? Disorcda Steam hesabın bağlı olduğu için tezgah kurmuşlar sen de yutmamışsın oltayı, desteğe de boşuna yazma dolandırılmadıysan bir şey olmaz.

Sen de demişsin, neyin cevabını istiyorsun? Disorcda Steam hesabın bağlı olduğu için tezgah kurmuşlar sen de yutmamışsın oltayı, desteğe de boşuna yazma dolandırılmadıysan bir şey olmaz.
Hesabım tamamen gitti

Bunlar dolandırıcılar. Steam Destek ekibi sizinle Discord üzerinden irtibata geçmez. Para da istemez
Binder benden PayPal hesabı oluşturmamı istediler ama bende dedim bizim ülkede desteklemiyor diye o dolandırıcı ise 100 dolarlık Steam gift card alırız diye söylendi.

Bunlar dolandırıcılar. Steam Destek ekibi sizinle Discord üzerinden irtibata geçmez. Para da istemez.

Discord üzerinden konuşmazlar zaten Meğer Binder denen kişi bir dolandırıcıymış.
(Reddit'te gördüm)

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-31-19-59-25-844_com.discord.jpg
    Screenshot_2024-08-31-19-59-25-844_com.discord.jpg
    71 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_2024-08-31-19-17-27-892_com.discord.jpg
    Screenshot_2024-08-31-19-17-27-892_com.discord.jpg
    32,4 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_2024-08-31-19-17-32-694_com.discord.jpg
    Screenshot_2024-08-31-19-17-32-694_com.discord.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_2024-08-31-19-59-23-416_com.discord.jpg
    Screenshot_2024-08-31-19-59-23-416_com.discord.jpg
    68,6 KB · Görüntüleme: 80
Hocam hesabında engelleme falan yok ki hâlâ tezgaha düşürmeye çalışıyorlar bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı