Çözüldü Steam Hesabı taklit eden kişi hakkında ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

swaghos

Hectopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Merhabalar, uzun tutmayacağım. Steam’de bir kişi bana arkadaşlık isteği gönderdi ve şöyle bir mesaj attı: “Steam’de al-sat yapıyor musun?” Ben “Evet, yapıyorum” dedim. Daha sonra bana ekran görüntüsü gönderdi ve “Sanırım bu kişi seni taklit ediyor” gibi şeyler söyledi ve “Steam’e şikayet ettim seni” dedi. Profiline girince, beni dolandırmaya çalışan kişinin ben olmadığını fark ettiğini söyledi.

Ekran görüntüsünde sanki eşyayı ben almışım gibi gözüküyordu; profil ve isim birebir aynıydı. Bana SteamHendrixBranson adlı Steam yetkilisinin hesabını ve Discord adresini verdi. Görüştüğüm kişi, bu konuda hakkımı aramam gerektiğini belirtti.

Bu hesabı, yan hesabım olarak kullanıyorum ama yinede hakkımı arama tarafındayım.
Bu kişi dolandırıcı olabilir mi? Steam desteğe ticket attım; yapmam gereken ek bir şey var mı?

00.png

0.png

Son düzenleme:
Merhaba, uzun tutmayacağım. Steam'de bir kişi bana arkadaşlık isteği gönderdi ve şöyle bir mesaj attı: “steam'de al-sat yapıyor musun?” ben “evet, yapıyorum” dedim. Daha sonra bana ekran görüntüsü gönderdi ve “sanırım bu kişi seni taklit ediyor” gibi şeyler söyledi ve “steam'e şikayet ettim seni” dedi. Profiline girince, beni dolandırmaya çalışan kişinin ben olmadığını fark ettiğini söyledi.

Ekran görüntüsünde sanki eşyayı ben almışım gibi gözüküyordu; profil ve isim birebir aynıydı. Bana steamhendrixbranson adlı Steam yetkilisinin hesabını ve Discord adresini verdi. Görüştüğüm kişi, bu konuda hakkımı aramam gerektiğini belirtti.

Bu hesabı, yan hesabım olarak kullanıyorum ama yine de hakkımı arama tarafındayım.
Bu kişi dolandırıcı olabilir mi? Steam desteğe ticket attım; yapmam gereken ek bir şey var mı?

Eki Görüntüle 2560866
Eki Görüntüle 2560867

Dostum karşıdaki kişi dolandırıcı engelle geç.

Bende yaşadım ve hesabım çalınmıştı sonra Steam Support sayisinde hesabımı kurtardım.

Yeni açılmış ve çoğunlukla 10 seviye civarı hesapları oluyor bu tip dolandırıcıların. Tanımadığın kişiden istek geliyorsa "engelle geç"

Hesabı kurtardıktan sonra bir şey atmıştım.

1761825835759.png

İlk böyle bir şey gelmişti.

Kanka bu olay baya oldu.

Söylediği hiçbir şeyi önemseme hocam. Sana ulaştığı hesabı istiyorsan Steam servise raporla, daha sonra ise yapacakların; sil, engelle ve oyuna devam et 👍

Hiç dikkat etmemiştim. Çözdüğüne sevindim hocam, bana da geliyor arada böyle oltacılar 😅

Bu olayı da arkadaşımda yaşamış ben dedimki onlar dolandırıcı dedim sonra engelledi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı