Çözüldü Hesap güvenliği nasıl sağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lykias1

Femtopat
Daha fazla  
Steam hesabımdan aniden 15 tane öge satıldı ve 3 centlik 2 tane Dota 2 itemini 1 dolara almışım. Hesaptaki değerli itemler duruyor. Bunun tekrarlanmaması için ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam guard yönet kısmından tüm aygıtlardan çıkış yapın. Hesabınıza tekrar giriş yapın. Sistem de virüs taraması başlatın. Şifrenizi değiştirin. E-postanızı değiştirin çünkü e-postanızı ele geçirdilerse yine girebilirler. Hesabınıza pin kodu koyun. Pin kodunu aşamadıkları sürece işlem yapamazlar.

Son düzenleme:
Steam hesabımdan aniden 15 tane öge satıldı ve 3 centlik 2 tane Dota 2 itemini 1 dolara almışım. Hesaptaki değerli itemler duruyor. Bunun tekrarlanmaması için ne yapmam gerek?

Varsa farklı bir cihazdan şifreni değiştir açık değilse Steam guradı aç ve 3. parti yazılımlara bilgilerini verme ayrıca virüs taraması yapmanı öneririm.

Steam guard yönet kısmından tüm aygıtlardan çıkış yapın. Hesabınıza tekrar giriş yapın. Sistem de virüs taraması başlatın. Şifrenizi değiştirin. E-postanızı değiştirin çünkü e-postanızı ele geçirdilerse yine girebilirler. Hesabınıza pin kodu koyun.
sadece kendi aygıtlarım gözüküyor ondan çıkış yapmadım
tarama yaptım ve trojan çıktı onla ilgili olabilir diye düşünüyorum
hem mailin hem steamin şifresini değiştim 2 aşamalı doğrulama var ikisinde de
hesaba pin kodu koymayı anlamadım tam

Varsa farklı bir cihazdan şifreni değiştir açık değilse Steam guradı aç ve 3. parti yazılımlara bilgilerini verme ayrıca virüs taraması yapmanı öneririm.
3. parti yazılıma verdim ya ondan ya da trojan virüsünden diye düşünüyorum

sadece kendi aygıtlarım gözüküyor ondan çıkış yapmadım
tarama yaptım ve trojan çıktı onla ilgili olabilir diye düşünüyorum
hem mailin hem steamin şifresini değiştim 2 aşamalı doğrulama var ikisinde de
hesaba pin kodu koymayı anlamadım tam

3. parti yazılıma verdim ya ondan ya da trojan virüsünden diye düşünüyorum
Pin şifresi koyduğunuz da sizin seçtiğiniz yerlere giriş olmayacak. Şifreyi girdiğiniz de her şeyi eski haline dönecek. Hesabınız da başkası varsa o da şifreyi girmek zorunda. Pin kodu koymak için Ayarlar/Aile/Alie Görünümü, Beyaz tik kapatır, Mavi tik açar. Topluluk/Pazar kısmını kapatırsanız pin şifresini girmedikçe açılmaz.
Stema Guard aşabiliyorlar bazen.

Vardı ne bildirim geldi ne uyarı zaten fiyatı ucuzdan sattığı için onaylama bildirimi de gelmedi anlamadığım olay hesaba nasıl giriş yaptı bildirim gelmeden nicki mi de değiştirdi çünkü.

Bilgisayarından giriş yapmış, trojan var bilgisayarında dostum Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yap. Bilgisayardan şifrelerini değiştirirsen bir işe yaramaz telefondan değiştir.

Vardı ne bildirim geldi ne uyarı zaten fiyatı ucuzdan sattığı için onaylama bildirimi de gelmedi anlamadığım olay hesaba nasıl giriş yaptı bildirim gelmeden nicki mi de değiştirdi çünkü.

Hocam 3. parti yazılımlara bilgilerinizi verdiyseniz zaten Steam Guard'ın pek bir anlamı kalmıyor çözümü benim bildiğim kadarıyla tüm hesaplardan çıkış yapıp şifre değiştirmeniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı