İlk önce karekök işaretine tıklayın. Sonra istediğiniz değeri girin ve "Enter" tuşuna basın. Çıkan sonucu bir yere yazabilirsiniz. Sonra aynı işlemi diğerleri içinde uygulayın. Ardından çıkan sonuçları toplayabilirsiniz.Arkadaşlar mesela kök içinde 19.87'nin karesi ve 16.5'nın karesini aynı kök içinde toplayıp sonucunu almak istiyorum. Hangi tuşları kullanmalıyım çözemedim?
İlk önce karekök işaretine tıklayın. Sonra istediğiniz değeri girin ve "enter" tuşuna basın. Çıkan sonucu bir yere yazabilirsiniz. Sonra aynı işlemi diğerleri içinde uygulayın. Ardından çıkan sonuçları toplayabilirsiniz.
Hocam kökler kendi içerisinde toplanıp çıkarılamaz ki. Sadece başındaki katsayılar toplanıp çıkarılırHocam mesela kök 36 ve kök 64 için dediğiniz gibi yaparsam sonuç 6+8 yani 14 oluyor. Ben kökün içinde toplamak istiyorum yani kök 100 olarak cevap 10 çıksın istiyorum.
Hocam formül aynen şu kök içinde 16.56 nın karesi + 18.76 nın karesi. İkiside aynı kök içinde yani tek bir kök var ayrı ayrı değil kök 2 ve kök 3 kök 5 olur demiyorum.Hocam kökler kendi içerisinde toplanıp çıkarılamaz ki. Sadece başındaki katsayılar toplanıp çıkarılır
Hocam bunlar kare durumunda ise olduğu gibi çıkar dışarıya. Mesela sizin dediğiniz gibi 16.56 kök içinde, ama bunun bir de üssü var. Üssü 2 diye. Bunlar olduğu gibi çıkar.Hocam formül aynen şu kök içinde 16.56 nın karesi + 18.76 nın karesi. İkiside aynı kök içinde yani tek bir kök var ayrı ayrı değil kök 2 ve kök 3 kök 5 olur demiyorum.
Hocam bunlar kare durumunda ise olduğu gibi çıkar dışarıya. Mesela sizin dediğiniz gibi 16.56 kök içinde, ama bunun bir de üssü var. Üssü 2 diye. Bunlar olduğu gibi çıkar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.