Hesap ve internet bankacılığı güvenliği nasıl teyit edilir?

0Berceste

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma bulaşan bir virüs sonucu Steam & Discord hesaplarımdan insanlara link paylaşımı yapılmış. Bu 2 hesap pek umurumda değil ama bilgisayarımda e-ticaret sitelerinde (Trendyol, Amazon vb) kayıtlı olan banka kartlarım var. Bu kartların bilgilerine ulaşılıp ulaşılmadığını veya şu an güvende olup olmadıklarını anlamamın bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart bilgilerin çalınmış olsa çoktan ödeme çekilirdi. Ayrıca trendyol veya amazon üzerinde ekli kartların bilgisini sen de göremezsin.

Anlamanın bir yolu yoktur sanırım. Her zaman sanal kart kullanın. Bazen mecbur normal kart kullanmanız gerekebiliyor. Ben o zaman kartı alışverişe açıp işim bittiğinde alışverişe kapatıyorum. Sizin dışınızda bir harcama yapıldığında hemen bankaya bildirin. Virüslere karşı da iyi bir antivirüs kullanmak gerekiyor. Normalde windowsun yetebiliyor eğer çok sıkıntılı bir durum oluşmazsa ama ben en son kaspersky almıştım. Birkaç kişi alınca daha da ucuza gelebiliyor.

Yine de o sitelerden kartları kaldırıp sitelerin şifrelerini değiştirmek faydalı olabilir. Sitelerin ekstra kendi güvenlikleri de olabiliyor. Onları da uygulamak lazım tabi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı