Hesaplar çalındı

Emir Kırmaç

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar konuyu size uza uzadıya anlatayım, 2 gün önce gece saat 1 sularında bilgisayarıma Roblox için "script" yani hile indirdim, 2.34MB'lik bir dosyaydı ve EXE'ydi. VirusTotal'e atmadım bile programı çalıştırdım ve ekrana hiçbir şey gelmedi ardından uyumak için bilgisayarı kapattım, asıl olay burada başlıyor. Gece saat 03:54 sularında Steam, Epic Games, Riot Games, Microsoft vb. bana ait olan ne kadar hesap varsa e-postaları ve şifreleri değiştirilerek başka birinin adına çalınmış. Bu sorun büyük ihtimalle bu .exe dosyası yüzünden oldu ve şu anda bilgisayarımda birinin daha olduğundan şüphe ediyorum, kullanıcı bölümünü kontrol ettim ve orada tek ben varım. Şimdi ben bu hesapları nasıl geri alacağım ve eğer ki alırsam bilgisayara format attırmalı mıyım?

Arkadaşlar konuyu size uza uzadıya anlatayım, 2 gün önce gece saat 1 sularında bilgisayarıma Roblox için "script" yani hile indirdim, 2.34MB'lik bir dosyaydı ve EXE'ydi. VirusTotal'e atmadım bile programı çalıştırdım ve ekrana hiçbir şey gelmedi ardından uyumak için bilgisayarı kapattım, asıl olay burada başlıyor. Gece saat 03:54 sularında Steam, Epic Games, Riot Games, Microsoft vb. bana ait olan ne kadar hesap varsa e-postaları ve şifreleri değiştirilerek başka birinin adına çalınmış. Bu sorun büyük ihtimalle bu .exe dosyası yüzünden oldu ve şu anda bilgisayarımda birinin daha olduğundan şüphe ediyorum, kullanıcı bölümünü kontrol ettim ve orada tek ben varım. Şimdi ben bu hesapları nasıl geri alacağım ve eğer ki alırsam bilgisayara format attırmalı mıyım?

Yani büyük acemilik olacağı buydu. Şimdi bilgisayar format atmanız şart. Çalınan hesapları da destek kısmına ticket atıp gerekli bilgileri verebilirseniz geri alırsınız.

Tabii ki atmalisin, hepsinin destegine yaz, yaparsin birsey.

Banka hesaplarınızıda kontrol edin.

Banka hesapları olarak sadece Papara kullanıyorum oraya erişmeye çalışılmış fakat telefon doğrulaması istediği için başarısız olmuş, şimdi diyeceksiniz öbür hesaplarda telefon doğrulaması yok mu diye? Var dı ama şahıs direkt bilgisayarımın içine sızmış e-postayı kullanmış kendi e-postası gibi.

Tabii ki atmalisin, hepsinin destegine yaz, yaparsin bir şey.

Epic Games hesabını geri alabildim, Steam Support'a yazdım sonuç bekliyorum aynı şekilde Microsoft'ada yazdım.

Tabii ki atmalisin, hepsinin destegine yaz, yaparsin bir şey.

Peki format attık diyelim, format attıktan sonra Windows'u tekrar parayla yükletmem gerekiyor değil mi? Çünkü ben USB'den yüklemeyi bilmiyorum :)

Cihazdaki kayıtlı tüm hesapların şifresini değiştirin, en azından henüz çalınmamış olanların ardından kurulum medyası ile temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Çalınan hesaplar için desteğe ulaşmanızı tavsiye ederim.

E-postanın şifresini değiştirdiğimden beri hesaplarımda hareket yok.

Yani büyük acemilik olacağı buydu. Şimdi bilgisayar format atmanız şart. Çalınan hesapları da destek kısmına ticket atıp gerekli bilgileri verebilirseniz geri alırsınız.

Evet, hem de fazla acemilik 😊, bilmeden ve istemeden yapılan bir hataydı. Yarın ilk işim format attırmak olacak.

Bu bütün hesaplarınıza nasıl eriştiler? Yani tarayıcıda şifreleri mi saklıyorsunuz veya oyun uygulamalarında oturumu hep açık mı tutuyorsunuz?

Tavsiye olarak şunu söyleyebilirim. Tarayıcıda işiniz bittiğinde bütün geçmişi, çerezleri silin ve uygulamalarda falan oturumu sürekli açık tutmak bence çok da gerekli değil. İsterseniz antivirüs programı da kullanın ve bu tür şeyleri indirmeyin.

Bu bütün hesaplarınıza nasıl eriştiler? Yani tarayıcıda şifreleri mi saklıyorsunuz veya oyun uygulamalarında oturumu hep açık mı tutuyorsunuz?

Tavsiye olarak şunu söyleyebilirim. Tarayıcıda işiniz bittiğinde bütün geçmişi, çerezleri silin ve uygulamalarda falan oturumu sürekli açık tutmak bence çok da gerekli değil. İsterseniz antivirüs programı da kullanın ve bu tür şeyleri indirmeyin.
Bu hatayı bende dahil pek çok kişi yapıyor zira onlarca siteye üyeliğim var pek çoğunun şifresi hafızamda bile değil o nedenlede şifrelerimiz dahası banka hesaplarımızın kayıtlı şifreleri bile yeniden giriş yaptığımızda kolaylık olsun diye saklıyoruz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı