Hesaplar çalınıp reklam yapılmış

Zephyrius

Decapat
Daha fazla  
1-Öncelikle herkese merhaba, yaklaşık 1 aydır sahip olduğum bir problemi paylaşacağım bu son 1 hafta iyice arttı. Gmail'ime sürekli kurtarma e postaları geliyor şüpheli hareketler tespit ediliyor ve bazı hesaplarım çalınarak farklı Gmail'lere aktarılıyor. Örnek verecek olursam LoL ve EA Games hesaplarım Amerika'daki bir Gmail'e aktarılmış bunları kurtardım ama bazı hesaplarım da ban yemiş Reddit Twitch gibi platformlar üzerinden OnlyFans reklamı yapılmış. Bu hesapları çok nadir kullandığım için yeni fark ettim gmailimde 2 aşamalı doğrulama var yedek kodlar açık sizce neden böyle oluyor?

2-Düzenli olarak bilgisayarımı Kaspersky ile taratırım ve CPU kullanımını kontrol ederim bilgisayarımda virüs olduğunu düşünmüyorum başka ne yapabilirim?

3-Bugün ilk defa hesabımın 3.taraf çerezlerini inceledim ve garip 2 tane site gördüm. Bunların isimlerini Google'da araştırdım ve virüs isimleri olduğunu öğrendim Kaspersky'da zaten tehlikeli bir site olduğunu belirtti. Hemen verilerimi sıfırlayıp çerezleri sildim 3.taraf çerezlerin böyle sitelerde olması ne gibi sorunlar teşkil eder?

4-Benim neredeyse tüm şifrelerim ve kodlarım Discord'da bana ait bir sunucuda bulunmakta elbette sunucuda kimse yok. Sizce bu büyük bir güvenlik sorunu teşkil eder mi? Oradan silmeli miyim silmeyi düşünmüyorum ama kesin sil derseniz sileceğim.

Gerçekten bu problemlerden kurtulmak istiyorum bilgili insanların yardımına ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim iyi günler. 🖐️

4-Benim neredeyse tüm şifrelerim ve kodlarım Discord'da bana ait bir sunucuda bulunmakta elbette sunucuda kimse yok. Sizce bu büyük bir güvenlik sorunu teşkil eder mi? Oradan silmeli miyim silmeyi düşünmüyorum ama kesin sil derseniz sileceğim.
Eder. Discord hesabınızı ele geçiren biri bütün hesaplarınızı ele geçirebilir ve Discord sunucularında end-to-end(uçtan uca) şifreleme olmadığı için Discord bir veri sızıntısı yaşarsa hesaplarınızın şifreleri internete düşebilir.
Keepassxc ve Bitwarden gibi şifre yöneticilerini kullanmanız çok daha güvenli olacaktır.
Bu hesapları çok nadir kullandığım için yeni fark ettim gmailimde 2 aşamalı doğrulama var yedek kodlar açık sizce neden böyle oluyor?
Hesapların giriş geçmişini kontrol edebilir misiniz? Yedek kodların kullanılıp kullanılmadığına da bakmanız iyi olacaktır.

Garip bir şekilde şüpheli hareketin algılandığı cihaz benim kendi cihazım ama 1 ay önceki giriş bilgileri otomatik siliniyor ve Twitch Reddit 1 ay önce çalınmıştı LoL gibi bazı hesaplarım yeni çalındı geri aldım. Aslında Discord Instagram gibi şifrelerimin kodlarımın hepsi Discord'da duruyordu onlara bir şey olmadı ama ben yine de silip kağıt kaleme döndüm hocam en temizi o. Yedek kodlara geleceksek Discord'da hiç yedek kod kullanılmamış sanırım zaten bilgilerimin alınabileceği yerler Discord veya Gmail. Gmail'de 1 tane yedek kod kullanılmış tam hatırlamıyorum ama onu %95 ben kullandım yedek kodların üzerinden neredeyse 3 sene geçmiş tam hatırlamıyorum ama yedek kodlarımın başkasının kullanmadığını %99 eminim. Gmail'de kayıtlı olan tüm şifrelerimi de sildim inşallah düzelir artık. Bu arada Discord ve Instagram'da da 2 aşamalı doğrulama kodu bulunuyor ve bunlara hiç giriş talebi mesajı gelmedi. Yani yedek kodlarımın kullanılmış olma ihtimali düşük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı