Hesaplarım çalınıyor

Atakan00

Hectopat
Bütün hesaplarım çalınıyor. Çalınmasa bile rastgele şeyler oluyor. Örneğin Steam ve Discord'dan mesaj atıyor link şeklinde. Sayısız hesabım çalındı bazıları askıya alındı. 2 aşamalı dogrulama açık olmasına rağmen bile çalınanlar oldu. Şifreleri değiştirdim mail şifresi dahil olmak üzere. Bilgisayara virüs bulaştığı ihtimaline karşı HitmanPro, Kaspersky vs. birkaç uygulamayla daha taratttım. 15-16 virüslü dosya buldu. Ama bu sabah yine Spotify ve TikTok hesabım çalındı. Steam'den link içerlikli mesaj atılmış toplu yine. Aklıma başka yapabileceğim başka bir şey gelmedi. Yardımcı olabilecek birisi bana ulaşırsa sevinirim.

Aslında USB yöntemi daha güzel. Çünkü Windows'u baştan kuruyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde format atmakla USB ile atmak arasında fark var mı?

Şimdi Windows'u tekrar kullanacağınız USB ayrı belgelerinizi saklayacağınız USB ise farklı olması lazım.

Daha önce format atmadım farklı yöntemler var. Rehber videosu atabilir misin tam format için.​
Ne zamandan beridir oluyor bunun analizini bence iyi yapmalısınız. Örneğin "bir crackli oyun yüklemişsinizdir" ve bu crack işleminden sonra olmuş olabilir. Hemen hemen her hesabınıza erişim sağlanabiliyorsa bilgisayardaki bir trojen giriş yaptığınız her şifre ve kullanıcı adını veri olarak çekip paylaşıyordur trojen sahibi ile. En kolay ve kesin çözüm format atmak gibi duruyor. Formatı lütfen bilgisayarı sıfırla yaparak atmaya çalışma. Windowsu dahil sıfırdan kur flash üzerinden.​

Aslında USB yöntemi daha güzel. Çünkü Windows'u baştan kuruyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

O şekilde yapalım o zaman onun da kolay temiz bir videosu varsa atar mısın

Yalnız dediğim gibi Windows'u tekrar kullanacağınız USB ayrı belgelerinizi saklayacağınız USB ise farklı olması lazım.

Hocam size bu antivirüs ve firewall'u öneririm. 3 cihaza kadar desteklediği için telefonunuza dahi kurabilirsiniz. Ben bu şekilde kendimis enelerdir crack'li şeyler dahi olsun korumayı başardım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı