Hesaplarım çalınıyor

notecx

Femtopat
Daha fazla  
Önce e-posta değiştirme talebi geldi, daha sonra Steam'de arkadaşlarıma rastgele linkler gittiğini gördüm ama Steam hesabıma girenler ne şifre değiştirme talebinde bulunmuş ne de başka bir şey, bugün de Spotify hesabımda birisi vardı ama yine şifre veya e-posta değiştirmeye çalışmamıştı. Windows'un kendi tarayıcısına ve panda Dome'a tarattığımda bir şey gözükmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda bana da benzeri olmuştu. Şifreleri değiştirdim Malwarebytes ile taradım bir daha da olmadı garip bir şekilde.

Önce e-posta değiştirme talebi geldi, daha sonra Steam'de arkadaşlarıma rastgele linkler gittiğini gördüm ama Steam hesabıma girenler ne şifre değiştirme talebinde bulunmuş ne de başka bir şey, bugün de Spotify hesabımda birisi vardı ama yine şifre veya e-posta değiştirmeye çalışmamıştı. Windows'un kendi tarayıcısına ve panda Dome'a tarattığımda bir şey gözükmüyor.
Yüksek ihtimalle grabber yemişsiniz, ilk önce format atıp sonra şifrelerinizi yenilerseniz problem olmayacaktır.

Çerezler çalınmış olabilir, tarayıcı çerezlerinizi sıfırlayıp Hitman.pro ile tarama gerçekleştirin.

Kaspersky ve Malwarebytes ile güvenli modda tam tarama gerçekleştirip çıkan virüsleri sildikten sonra tüm hesaplarınızın şifresini değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin.

Kaspersky ve Malwarebytes ile güvenli modda tam tarama gerçekleştirip çıkan virüsleri sildikten sonra tüm hesaplarınızın şifresini değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin.
FUD'lu grabber ise antivirüsler bir işe yaramıyor. Grabber virüsleri tarayıcılarınızdaki kayıtlı şifreleri, çerezleri, otomatik doldurmaları vs. alabilen bir virüstür. Yapılabilecek en mantıklı şey bilgisayara format attıktan sonra şifreleri değiştirmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı