Hesaplarım virüsten dolayı çalınıyor

kemwl

Femtopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıktan da görmüş olduğunuz gibi her hesabım çalınıyor. Bilgisayarıma trojan bulaşmıştı. Sildim. Sonra içime sinmedi, format attım. Sonra PC açıldığında Discord'da phishing siteleri attığımı gördüm (yani hesap çalınmış). Ve Roblox hesabım falan da çalındı Steam gitti mi bilmiyorum daha gittiysede sosyal medyayı bırakacağım. Bırakmadan önce, yapabileceğim bir net çözüm var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar başlıktan da görmüş olduğunuz gibi her hesabım çalınıyor. Bilgisayarıma trojan bulaşmıştı. Sildim. Sonra içime sinmedi, format attım. Sonra PC açıldığında Discord'da phishing siteleri attığımı gördüm (yani hesap çalınmış). Ve Roblox hesabım falan da çalındı Steam gitti mi bilmiyorum daha gittiysede sosyal medyayı bırakacağım. Bırakmadan önce, yapabileceğim bir net çözüm var mı?

İlk olarak kesınlıkle format at. Başka turlu çözümü olmaz varsa da bayağı rısklı temızlenmez buyuk ıhtımal. Attıktan sonra tum sosyal medya hesaplarının sıfreyı degıstır onlem olarak.

Telefonun temizse, oradan her şeyin şifresini değiştir, 2FA varsa aç.
Temiz bir bilgisayardan gir şifrelerini kontrol et.
Kendi sistemine format atmadan, temiz bir sistemden usb linux meseka ubuntu distro'su kur, onunla hdd/ssd'ni formatla. Sadece bir hdd/ssd takılıyken temiz bir usb ile format ve kurulum yap, antivirüs programlarını kur ondan sonra varsa sistemi kapa hdd/ssd'lerini tak, tara, USB ve harici hdd'lerin onları temizle.
Sonra bize bu trojanın bulaştığı site/program hakkında da bilgi verirsen başkalarının başına gelmesin.

Temiz format atmis miydin? USB bellek ile. Bilgisayarin icinden attiysan islevsiz zaten o.

Güçlü ve düzenli değişen şifreler, 2 Adımlı Doğrulama ve en önemlisi mantıklı ve dikkatli olmanız.

Eğer bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse çoğunlukla gerçek değildir.

Gezindiğiniz ve izinler verdiğiniz sitelere dikkat eder, yaptığınız indirmeleri güvenilir kaynaklardan yapar, 3. şahıslarla doğrudan dosya alış-verişi yapmamaya dikkat eder ve genel olarak mantıklı tıklamalar yaparsanız bir çözüme ihtiyacınız kalmaz.

Sisteminize temiz format atıp hesaplarınızın şifrelerini ve Discord, Steam gibi servislerin tokenlerini değiştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı