Hesaplarıma erişilmeye çalışılıyor

SIRINDOSCARF

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
8.553
Çözümler
35
Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok uzun zamandır yaklaşık 6 senelik mevzu bu. Her seferinde Rusya Ukrayna civarlarında hesaplarına erişilmeye çalışıldığı veya erişildiği gözüküyor hesaplarımda. Ve bugün fark ettim geçen hafta çarşamba günü KYK internet kotamdan başkası benim hesabımı girerek 6 GB internet kullanmış ve işin garip kısmı giriş yapıldığı saatte ben okuldaydım.
Şifremi değiştireyim diyeceğim ama nasıl bulduysa tekrar bulur zaten. Yarın sabah yurt yönetiminde hesapta neler yapılmış onlara bakılacak. Açıkçası final haftamdayım ve interneti haftada 3 gün kullanıyorum. (3 gün yurtta kalıyorum 4 gün memlekete dönüyorum. Memleket yakın olduğundan sorun olmuyor benim için) ama şimdi anlamadığım şey benden habersiz girilmiş.
Şimdi düşününce belki eski hesabıma erişmeye çalışan kişiler artık kimse muhtemelen onlar olabilir. Ama interneti kullanabilmesi için sonuç olarak yurtta olması gerekiyor. Ve giriş için T.C. Kimlik numarası ve şifre gerekiyor. Benden habersiz kullanıldığına göre ya birisi hesabımın şifresini ve T.C.mi öğrendi girdi ya da işin içinde başka bir şey var.

IMG_20220118_190812.jpg

Yurdun ismini gizledim ama zaten okuduğum üniversiteyi evvelden paylaştım buradan bölümümde belli. İlla ziyaret edecekseniz beni kapım açık.
Ama şimdi ayın 12'sinde sabah canlı derse girdim eyvallah zaten giriş saati 15 gözüküyor. Ama işin garip kısmı burada ortaya çıkıyor. Ben yurda 17 de geldim. Sonra izin aldım memleketime gittim. Ki 17 de yurda geldim yemek yedim dinlendim memlekete gidecekleri hazırladım vesaire 18 de çıktım yurttan. İnterneti kullanma ihtimalim azalıyor zaten. Ve laptop falanda yok bende zaten. Tek telefonda giriyorum.

Screenshot_2022-01-18-19-11-51-409_com.sec.android.app.sbrowser.jpg

Burada zaten gözüküyor izin aldığım tarih. Saatleri nereden biliyorum derseniz her yurda gelip gittiğimde aileme mesaj atıyorum ne olur ne olmaz diye kayıtı kendimde tutayım diye. Ki zaten parmak basıyoruz girişte. 1 saatte KYK interneti kalitesinde interneti 6 GB tüketmem zor bir ihtimal zaten. Ki hesap edince saniyede 1.7MB internet kullanmam gerekiyor ki bu KYK internetinde mümkün değil zaten. Ve asıl şüphe uyandıran şey ise giriş saati.
Sizler ne düşünüyorsunuz. @Silinen üye in dün açtığı konu gibi bir durumum da yok. Ki birçok kişi görmüştür bende ilgiyle takip ettim konuyu. Hadi onun kanıtı yok zihni yalan uydurabilir. Ama benim kanıtlarım var zaten. Anlamadığım şey burada başlıyor zaten.

IMG_20220118_191949.jpg

Oda burada. Şimdi kanıtlarım var ve aklımın bana oyun oynadığını düşünüyorum. Yani uğraşan neden benimle uğraşsın zaten onu anlamıyorum. Görüşlerinizi önemsiyorum. Zaten çoğunlukla bütün hesaplarının şifresini bir durum olduğunda değiştiriyorum. Giriş yapan cihazlara bakıyorum eğer şüpheli olanlar varsa kaldırıyorum ve şifreyi değiştiriyorum.

Ya gerçekten sağlam kafayı yiyorum ya da gerçekten birisi benimle uğraşıyor. Ki internetinde ulaşabilecek bir yönetim var konuştum zaten onlardan yana bir sıkıntı yok.

Sizce ne olabilir durum. Çok uzun zamandır devam ediyor bu durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca bu 2 cihaz diğer hesaplarına erişim sağlamış. Bunlarla bir alakası olabilir mi olanların?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2022-01-18-19-41-31-595_com.google.android.gms.jpg
    Screenshot_2022-01-18-19-41-31-595_com.google.android.gms.jpg
    63,7 KB · Görüntüleme: 98
Hesaplarınızda 2 aşamalı doğrulama açtınız mı?

Önceden açık değildi birçoğuna açıyorum vakit buldukça. En son sıklıkla kullandığım e postaya doğrulama kurdum.

Vakit buldukça hepsine kuracağım. Ama KYK internetine giriş yapılma olayı ve kullanılması çok canımı sıktı.
Yani anlamadığım bende önemli olan ne varda bu kadar zorluyorlar hesaplarımı?
 
@SIRINDOSCARF tabii ki oldukça sinir bozucu bir durum. Bir de ben mesela çoğu foruma kayıtlıyım, her forumda şifrem farklıdır. Forumlara özel şifreniz olsun, bir ara UC hesabımı çaldırdım. Diğer forum hesaplarıma da girilmeye çalışılmıştı. Her forum şifreniz farklı, mail şifrenizle vs. aynı koymayın forum şifrenizi. Forumlarda da 2AD açın.
 
Eğer uğraşırım diyorsan önerilerim:

Telefona hard reset (fabrika ayarı değil, benim dediğim recoveryden yapılıyor.) at. Tüm hesaplarını sıfırdan aç, yeni hat al. Her şeyi yenile. Tüm şifrelerini değiştir, güçlü şifreler koy.

Tüm hesaplara 2 faktörlü doğrulama koy (Authy tavsiye olunur.)

Yurt müdürlüğüne dilekçe ver, olayı anlat.

Mümkünse hesaplarına tek cihazdan gir.

O Google hesabındaki giriş yapılan cihazların IP adreslerine bakabiliyorsun. Eğer adam VPN kullanmadiysa o ıp adresi ve erişim zamanı ile siber suçlara şikayette bulun.

Senle uğraşan büyük ihtimalle yakınında birisi, kimseye güvenme, yeni numaranı en guvendiklerine ver. Sosyal medya kullanma.
Bir de unutulma hakkına başvur, internetten tüm bilgilerini sildirme hakkın var.
 
KYK saniyede 2MB'yi görebiliyor öyle deme.

Bunu modeme yakın olduğum yerde yaptım. Dediğin gibi çıkıyor ama anlamadığım ben üst tarafta internet kullanım hızımı görüntüleyebiliyorum. Eğer olsaydı ben görür farkederdim. Sonuçta 1 saat boyunca yurttaydım.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2022-01-18-19-46-19-767_com.sec.android.app.sbrowser.jpg
    Screenshot_2022-01-18-19-46-19-767_com.sec.android.app.sbrowser.jpg
    61,9 KB · Görüntüleme: 78
Maalesef ülkemizde olmayan Avrupa ülkelerinde aktif kullanılan ID protect uygulamaları var fakat dediğim gibi ülkemizde yok.

Kaspersky Mobile Antivirüs kullan, normalde Android'de antivirüs gereksiz fakat senin durum biraz değişik. Bitwarden parola yönetici ve Authy 2FA kullan. Glasswire ile bağlantılarını takip et.

APK kurma, bilindik uygulamalar kullan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı