HG655-D DHCP IP adresi alınamadı hatası

Ayazaytkn

Femtopat
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
11
Merhaba, iyi günler. HG655-D modeme sahibiz. Modem de test yaptığımda DHCP IP adresi alınamadı gösteriyor ve Wi-Fi'ye bağlanmaya çalıştığımızda ağa erişim reddedildi diyor. DHCP ayarları bu şekilde, ne yapabiliriz?


qwewqewqewqew.png




qwewqeqeqeqwwq.png
 
Eğer modem IP dağıtamıyor ise modemde bir sıkıntı olabilir. Modemi yeniden kurduğunuz halde hala aynı hatayı alıyorsanız sorun modemde olabilir. "DHCP" yapılandırması varsayılan gibi görünüyor.
DNS sunucu adresi eklemeniz gerekebilir.
 
Modeme kaç kere reset attık, IP yi manuel olarak girmeye çalıştığımda kaydet butonu çıkmıyor o yüzden yapamıyorum.
Aslında modem de sıkıntı yok galiba ama, üzerinde TTNET ibaresi var, başka sağlayıcılarda kullandığımızda hatalar çıkarabiliyormuş, bir şeyler yaparak düzeltemezmiyiz?
 
Sağ altta bulunan internet simgesine sağ tıklayıp "ağ ve internet ayarları öğesini aç" deyin. Ardından açılan yerin biraz altında bağdaştırıcı seçeneklerine tıklayın. Ethernet simgesine iki kez tıklayın, açılan yerde IPv4'e girin. Otomatik olarak aldaysa bir altındaki seçeneği seçin ve en üste 192.168.1.23 yazın hemen altını kendisi dolduracaktır. Varsayılan ağ geçidine 192.168.1.1 yazın DNS ayarlarına 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazın ve kaydedin.

Kısa bir not düşeyim, IP adresindeki 23 yerine, modem ayalarına göre değişmekle birlikte, 1 hariç istediğin sayıyı yazabilirsin

Burada yazdıklarımı bilgisayardan yaparsanız sorununuz düzelecektir diye tahmin ediyorum.
 
PC'de sorun yok bu arada, Wi-Fi'de var. Wi-Fi'de de düne kadar sorun yoktu birden böyle oldu.

Dostum senin dediğini yaptım fakat bir şey değişmedi.
Diğer arkadaşa sormuştum soruyu

IP adreslerini mobil cihazlara da elle girebilirsiniz. Anlattıklarınıza göre modemin DHCP'si çalışmıyor diye düşünüyorum.
@Ghost190792 dediği gibi modem arayüzüne DNS girmeyi deneyin.
 

Geri
Yukarı