Hi-Level SSD SataFirm S11 hatası

Salih76

Hectopat
Türkiye üzerinden kendi markası Hi-Level ürününü pazarlayan Trium Elektronik firması; ulaşılması, cevap alınması ve teknik doküman noktasında çok sıkıntılı. Web sitelerinde doküman yok. Telefon üzerinden ulaşılamadığı için haliyle buraya sormak durumundayım.

Elimde Garantisi devam eden Hi-Level 240GB SSD var. Aygıt yöneticisinde SataFirm S11 olarak görünüyor. Disk Yöneticisinde Disk Başlatılmadı hatası veriyor. 8.5GB olarak görünüyor. Bunun anlamı Firmware uçtu oluyor.

İçinde önemli bilgilerim var. Firmware dosyasını yana yakıla arıyorum.

Trium firmasına mail attım bilgi istedim. Maile bakacaklar mı? Bakarlarsa yardımcı olacaklar mı? Bilmiyorum. Haliyle araştırmayı buradan devam ettireceğim. Ki ürün içinde kurtarılması gereken datalar var. Bu nedenle garanti ile uğraşmıyorum.

SSD'ye Firmware yüklediğimde sektörler siliniyor mu? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim?

Bu datalar yüzünden çok gerildim. Yazdıklarım sıkıcı gelebilir. Sürç-i lisanım affola.
Bu konu üzerine araştırmalarımı burada paylaşacağım.

SSD Araçları üzerine bulduğum bir site.
Buradan bir şeyler çıkarsa onu da paylaşacağım.

Şu ana kadar yakaladığım SSD üzerine en kapsamlı site.
Rusça
- - - - - - - - - -
6 Eylül 2021

Trium Firmasına attığım maile telefon yoluyla dönüş yapıldı. Ellerinde Firmware olmadığını, SSD'leri yaptırdıkları firmadan Firmware istediklerini, Firmware güncellemesinin SSD'yi garanti dışı bırakacağını, güncelleme sonrası veri kurtarmasının başarılı olamayabileceğini bilgisini verdi.

Arayan kişinin şahsına teşekkür edip firmaya ise eseflerimi ilettim. Bundan sonra Hi-Level ürünü almayacağımı, satmayacağımı, ulaşılmaz firma olduklarını, çözüm üretmenin zor olduğunu karşımdakine iletip kapattım. SSD'yi garantiye yollama kararı aldım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…