Çözüldü Hi-Level SSD'ye Windows sistemi klonlama sonrası mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusufkk38

Hectopat
Yer
Dathomir
Daha fazla  
1 Gün önce Hi-Level Ultra 120 GB SSD satın aldım. Kurulumunu montesini düzgünce yaptım sistemi çalıştırdım ve HDD'den SSD'ye sistemi klonladım. Sonra SSD ile sistemi Boot ettim, sorunsuz çalıştı ve SSD'de sağlıklı okuma yazma değeri veriyordu. Sonra HDD'nin boş bölümlerini birleştirmek için diskpartı kullandım ve HDD'yi tamamen sıfırladım. Sonra HDD'ye birim ekledim sorunsuz bir şekilde calışıyorudu ama sonra ne olduysa PC'yi kapattım bir daha açamadım. Recovery hatası verdi bu cihaza erişilemiyor gibi bir şeydi. Sorunu anlamak için SATA kablolarını değiştirdim sonuç aynı ama sonra SSD'yi çıkardım PC mavi ekran vermedi. Elimde format USB olmadığından dolayı format da atamıyorum. Biliyorum çok uzun yazdım ama yardıma ihtiyacım var.

Çözüm
Hepinize teşekkür ederim, temiz kurulum yaptım düzeldi.
SSD ve HDD sağlam çalışıyor
NOT: Hi-Level Ultra 120 GB SSD'yi tavsiye ederim.
Okuma hızı: 550
Yazma hızı: 500
Windows Boot Manager olarak HDD seçili yüksek ihtimalle. 100 MB'lık MSR kısmı HDD'de kalmış olabilir. Bunun çözümü ise temiz kurulum esnasında 100 MB'lık kısmı silip SSD'ye temiz kurulum yapmanızdır.

Temiz kurulum yapın muhtemelen HDD de boot menager kaldı temiz kurulum yaparsanız sıkıntısız kullanırsınız

Bu hatanın kodu
Bu arada HDD takılı değil şu an ama SSD'nin içine sistemi kopyalamıştım. Ama kopyalarken HDD ve SSD takılı idi
sistem çalışıyordu 2-3 defa yeniden başlattım sonra HDD'yi diskpart ile biçimlendirdim sonra böyle oldu.

Dosya Ekleri

• IMG_20201112_233829.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 124
HDD'yi takın sonrasında BIOS'tan Boot edilecek kısmı HDD olarak seçip ayarları kaydedin. Yüksek ihtimalle Windows açılacaktır. Sonrasında ise Windows'un en son sürümünü UEFI olarak bir USB'ye kurun. Başta belirttiğim gibi temiz kurulum yaparsanız sorun çözülür.

Kanka yanlış anladın galiba. Ben SSD'ye sistemi kopyalayinca HDD'den sildim SSD ile Boot ettim.

Kanka yanlış anladın galiba. Ben SSD'ye sistemi kopyalayinca HDD'den sildim SSD ile Boot ettim.

Çözüldü mü bari.

Son düzenleme:
Yok kanka evde başka PC yok yarın internet kafeye gidicem format USB için

Hepinize teşekkür ederim, temiz kurulum yaptım düzeldi.
SSD ve HDD sağlam çalışıyor
NOT: Hi-Level Ultra 120 GB SSD'yi tavsiye ederim.
Okuma hızı: 550
Yazma hızı: 500

Artı -1 Eksi
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…