Çözüldü Hiberfil.sys Nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar, SSD'de yer azalınca yer kaplayan şeylere bir bakayım dedim. Sonrasında ise hiberfil.sys ve pagefile.sys adında 8.8 GB yer kaplayan 2 dosya gördüm. Bu dosyalar ne işe yarar, silersem sorun çıkar mı?

Çözüm
Pagefile silmeyin. Hiberfil hızlı başlatma için bir dosya. Silebilirsiniz. Hızlı başlatmanın aktif olması bilgisayarın kapanmasını geciktirecektir.

Pagefile silmeyin. Hiberfil hızlı başlatma için bir dosya. Silebilirsiniz. Hızlı başlatmanın aktif olması bilgisayarın kapanmasını geciktirecektir.

Çözüm
Bilgisayarini actigin zaman Windows diskten veri okur -> Bunlarin uzerinde bazi islemler yapar -> Islenmis veriyi RAM'e yukler.

hiberfil.sys , en son RAM'e yukledigi "islenmis veriyi" yazdigi bir dosyadir. Bir sonraki bilgisayarini baslattiginda diskten okuma -> islem yapma suresini kisaltmak icin kullanilir.

Aslinda bilgisayari uyku moduna aldiginda yeniden kaldigi yerden baslamasi icin dizayn edilmesine ragmen fast boot icin de kullanilir.

Silsen de yeniden baslattiginda bir daha olusturacaktir, isletim sistemine "bunu kapat" demen gerekiyor. Hibernate disable nasil ediliyor arastirip bulabilirsin.

Pagefile da memory yonetimi icin kullaniliyor. Teorik olarak olmasa da olur ama Windows'da kapatilabiliyor mu emin degilim.

Ayrica Hibernate dosyasinin boyutunu azaltmasini da soyleyebilirsin Windows'a, cogu isletim sistemi bunu destekliyor. Acilis suresini biraz uzatiyor ama diskten kazanc sagliyor.

Hibernate'i kapattım ve dosya silindir. İlerleyen zamanlarda sorun teşkil ederse geri açarım. Herkese yorumları için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…