Hibrit otomobil alınır mı?

Merhaba, araç almayı düşünüyorum Toyota Corolla 1.8 hibrit flame X-pack paketinden almayı düşünüyorum sizce alınır mı? Yoksa benzinli mi almalıyım?
Bütçeniz ne kadar bilmiyorum fakat elektrik destekli olan motorlar var. Skoda Octavia 1.0-1.5 e-Tech motorları elektrik destekli motorlar yakıt tüketimin de önemli bir destek sağlıyor.

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum fakat elektrik destekli olan motorlar var. Skoda Octavia 1.0-1.5 e-Tech motorları elektrik destekli motorlar yakıt tüketimin de önemli bir destek sağlıyor.
Hocam hybrid kadar saglamiyor ama evet biraz sagliyor, performans konusundan da baya iyiler. Ama ben olsam bir tarafta 1.8 hybrid var, onu secerdim.

Hocam hybrid kadar saglamiyor ama evet biraz sagliyor, performans konusundan da baya iyiler. Ama ben olsam bir tarafta 1.8 hybrid var, onu secerdim.
Tabi ki herkesin tercihi farklı olabilir. Ben 1.0 e-Tech Octavia kullanıyorum. Almadan önce performans olarak çok düşüncelerim vardı aldıktan sonra tüm önyargılarımı yıkmış oldu 1.0 motor olmasına rağmen performans olarak tatmin ediyor. Yakıt tüketimi olarak ise Corolla ile hemen hemen aynı derecede yakıt tüketimine sahip + olarak vergisi çok daha düşük.

Tabi ki herkesin tercihi farklı olabilir. Ben 1.0 e-Tech Octavia kullanıyorum. Almadan önce performans olarak çok düşüncelerim vardı aldıktan sonra tüm önyargılarımı yıkmış oldu 1.0 motor olmasına rağmen performans olarak tatmin ediyor. Yakıt tüketimi olarak ise Corolla ile hemen hemen aynı derecede yakıt tüketimine sahip + olarak vergisi çok daha düşük.
1.0 motorlara bende basta on yargiliydim fakat kullaninca anladim ki performanslari gayet guzel fakat ömürleri hakkinda cok olumlu seyler duyamadim. Corolla sehir icinde cok cok az yakar ama uzun yol da ayni sey soylenemez, sonucta 1.8 motor.

Batarya bitimi ve MTV olayında korkuyorum.

Yani uzun süre kullanırım diye hibrit seçtim aslında :D
Şehir içinde yarı yarıya az benzin yakıyor. KM'de 3 lira yerine 1,5 lira yaksa, yılda 10 bin KM yol yapsanız 30 bin lira yerine 15 bin lira benzin yakarsınız. Fazla MTV (Ki Hibridi, elektrikliyi cezalandıran başka bir devlet var mıdır bilemem) gözünüzde büyümesin o yüzden.

1.0 motorlara bende basta on yargiliydim fakat kullaninca anladim ki performanslari gayet guzel fakat ömürleri hakkinda cok olumlu seyler duyamadim. Corolla sehir icinde cok cok az yakar ama uzun yol da ayni sey soylenemez, sonucta 1.8 motor.
Düzgün kullanımda motorun ömrü açısından bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Evet, uzun yolda Corolla kesinlikle daha çok yakar hem 1.8 motor olmasından kaynaklı hem de atmosferik bir motora sahip olmasından kaynaklı yakıt tüketimi artacaktır.

Merhaba, araç almayı düşünüyorum Toyota Corolla 1.8 hibrit flame X-pack paketinden almayı düşünüyorum sizce alınır mı? Yoksa benzinli mi almalıyım?
Hocam bisiklete biner gibi, çok yavaş, gaza ucundan dokunarak kullanırsanız o araca şehir içinde 3litre yaktırabilirsiniz. Onun dışında benzliden bir farkı yok. Şirket aracımız 6-7 litrelerde geziyor şehir içi. Ayrıca bataryası çok küçük oldugu için doldur boşalt döngüsü çok sık gerçekleşiyor ve batarya ömrünü çok kısaltıyor. Önerim, özellikle evden şarj imkanınız varsa tamamen elektrikli almanız olur.

Hocam bisiklete biner gibi, çok yavaş, gaza ucundan dokunarak kullanırsanız o araca şehir içinde 3litre yaktırabilirsiniz. Onun dışında benzliden bir farkı yok. Şirket aracımız 6-7 litrelerde geziyor şehir içi. Ayrıca bataryası çok küçük oldugu için doldur boşalt döngüsü çok sık gerçekleşiyor ve batarya ömrünü çok kısaltıyor. Önerim, özellikle evden şarj imkanınız varsa tamamen elektrikli almanız olur.
Hibrit bataryaların kullanım yüzdesi %60-80 arası olduğundan bir bataryanın kullanım ömrünü "Aracın ömrü kadar" olduğunu açıkladı şirket.

Yani doldur boşalt ile den Ziyade bataryayı çok aşırı soğuk veya aşırı sıcaklardan korumak gerek.

Rampaların durumuna göre 2.5 litreleri bile görenler var. Tek kronik sorun olarak belirtilecek tarafı akünün 45 amper olup sürekli bitmesi yazılabilir.

Aracın her tarafı çip olduğu için beklerken bile bataryayı bitirebiliyor.

Ne kadar özellikle gelirse o oranda potansiyel problemi var.

Yerine 55 amper takılabiliyor lakin kökten çözüm yapıp bagaja bir akü daha atanlar var. Toplam 100 amper oluyor

Hibrit bataryaların kullanım yüzdesi %60-80 arası olduğundan bir bataryanın kullanım ömrünü "Aracın ömrü kadar" olduğunu açıkladı şirket.

Yani doldur boşalt ile den Ziyade bataryayı çok aşırı soğuk veya aşırı sıcaklardan korumak gerek.

Rampaların durumuna göre 2.5 litreleri bile görenler var. Tek kronik sorun olarak belirtilecek tarafı akünün 45 amper olup sürekli bitmesi yazılabilir.

Aracın her tarafı çip olduğu için beklerken bile bataryayı bitirebiliyor.

Ne kadar özellikle gelirse o oranda potansiyel problemi var.

Yerine 55 amper takılabiliyor lakin kökten çözüm yapıp bagaja bir akü daha atanlar var. Toplam 100 amper oluyor
Hocam ilk cümlenizde söylediğiniz kullanıcı geri bildirimleri ile çok tezat düşüyor. Genelde Toyota Hybrid modellerinin 100-150bin km aralığında bataryasının arıza vermeye başladığını ufak bir araştırma ile öğrenebilirsiniz.

Birde bahsettiğiniz bataryaların 60-80 aralığında çalışması ile ilgili bir açıklama yada makale bulamadım. Tek bulabildiğim şu yazı oldu; "Toyota Hybrid'lerdeki öncü batarya teknolojisi, aracın tüm ömrü boyunca dayanacak şekilde geliştirilmiştir. Toyota Hybrid'lerin bataryası kendi kendine şarj olduğu için hiçbir zaman şarj etmek için prize takılması gerekmez." kaynak
İddianızın kaynağını paylaşabilirseniz sevinirim. Keza yukarıda geçen "tüm ömrü boyunca dayanacak şekilde geliştirilmiştir" cümlesi pazarlama amacından başka bir anlam ifade etmemektedir. Ayrıca aracın resmi web sitesinde 4Ah (yaklaşık 1.3kw) bir bataryası olduğu yazılı. Bunu 60-80 aralığında kullanmak çokta mantıklı değil gibi?

2. cümlenizde bahsettiğiniz bataryayı aşırı sıcak yada soğuklardan korumak konusuna gelirsek, daha saçma çok az şey duydum. Umarım yanlış bir cümle kurmuşsunuzdur. Bunu ben değil otomobilin termal yönetim sistemleri yapıyor olması lazım. Gece ayazında bataryayı söküp eve götürecek halimiz yok değil mi?

Özetle, hybrid otomobiller bir geçiş sürecinin ürünüdür. Para yatırmaya değecek ürünler olduğunu düşünmüyorum. Hele corolla en son para verilecek araçtır. Gaza bassanız gitmez, şehir içi yakıt ortalamasını düşürmek için sabır taşı olmak lazım (2.5 litre yaktıran arkadaşların ortalama süratleri 5km/h falandır), motor gürültüsü çok fazla, sürüş dinamikleri iyi değil, bakım maliyetleri hem benzinli hem de ev araçlara göre çok daha fazla. Özellikle bir Hybrid araç alınacak ise, ortalama 20kw civarı bataryaya sahip PHEV araçların alınmasını öneririm. Ki onlarında daha farklı sıkıntıları mevcut..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı