Hibrit bataryaların kullanım yüzdesi %60-80 arası olduğundan bir bataryanın kullanım ömrünü "Aracın ömrü kadar" olduğunu açıkladı şirket.
Yani doldur boşalt ile den Ziyade bataryayı çok aşırı soğuk veya aşırı sıcaklardan korumak gerek.
Rampaların durumuna göre 2.5 litreleri bile görenler var. Tek kronik sorun olarak belirtilecek tarafı akünün 45 amper olup sürekli bitmesi yazılabilir.
Aracın her tarafı çip olduğu için beklerken bile bataryayı bitirebiliyor.
Ne kadar özellikle gelirse o oranda potansiyel problemi var.
Yerine 55 amper takılabiliyor lakin kökten çözüm yapıp bagaja bir akü daha atanlar var. Toplam 100 amper oluyor
Hocam ilk cümlenizde söylediğiniz kullanıcı geri bildirimleri ile çok tezat düşüyor. Genelde Toyota Hybrid modellerinin 100-150bin km aralığında bataryasının arıza vermeye başladığını ufak bir araştırma ile öğrenebilirsiniz.
Birde bahsettiğiniz bataryaların 60-80 aralığında çalışması ile ilgili bir açıklama yada makale bulamadım. Tek bulabildiğim şu yazı oldu; "Toyota Hybrid'lerdeki öncü batarya teknolojisi, aracın tüm ömrü boyunca dayanacak şekilde geliştirilmiştir. Toyota Hybrid'lerin bataryası kendi kendine şarj olduğu için hiçbir zaman şarj etmek için prize takılması gerekmez." kaynak
İddianızın kaynağını paylaşabilirseniz sevinirim. Keza yukarıda geçen "tüm ömrü boyunca dayanacak şekilde geliştirilmiştir" cümlesi pazarlama amacından başka bir anlam ifade etmemektedir. Ayrıca aracın resmi web sitesinde 4Ah (yaklaşık 1.3kw) bir bataryası olduğu yazılı. Bunu 60-80 aralığında kullanmak çokta mantıklı değil gibi?
2. cümlenizde bahsettiğiniz bataryayı aşırı sıcak yada soğuklardan korumak konusuna gelirsek, daha saçma çok az şey duydum. Umarım yanlış bir cümle kurmuşsunuzdur. Bunu ben değil otomobilin termal yönetim sistemleri yapıyor olması lazım. Gece ayazında bataryayı söküp eve götürecek halimiz yok değil mi?
Özetle, hybrid otomobiller bir geçiş sürecinin ürünüdür. Para yatırmaya değecek ürünler olduğunu düşünmüyorum. Hele corolla en son para verilecek araçtır. Gaza bassanız gitmez, şehir içi yakıt ortalamasını düşürmek için sabır taşı olmak lazım (2.5 litre yaktıran arkadaşların ortalama süratleri 5km/h falandır), motor gürültüsü çok fazla, sürüş dinamikleri iyi değil, bakım maliyetleri hem benzinli hem de ev araçlara göre çok daha fazla. Özellikle bir Hybrid araç alınacak ise, ortalama 20kw civarı bataryaya sahip PHEV araçların alınmasını öneririm. Ki onlarında daha farklı sıkıntıları mevcut..