Hiç bilmediğim ve girmediğim bir siteden e-posta sızmış

TrYaSaR51

Hectopat
Daha fazla  
Malwarebytes'ından e postamın sızıp sızmadığını baktığımda Have I Been Pwned: Check if your email has been compromised in a data breach sitesinden 1 tane daha fazla 3.bir yere e postamın sızdığı gösteriyor. Australi leads şeklinde böyle bir siteye hiç girmedim. Ya da kayıt olmadım yanlış hatırlamıyorsam ama bir sorun çıkar mı? E postama bir şey olur mu?

1738152158252.png

1738152206070.png

Daha önce kullandığınız bir sitenin Çerezlerinden sızmış olabilir. Kullandığınız sitelerin çerez politikalarını kontrol etmenizde fayda olabilir. Ayrıca kullandığınız cihazlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. E-postanız önemli bir e-posta ise bunları bir gözden geçirin. Ayrıca e-postanızım şifresini ve önerilen güvenlik uygulamalarını aktif etmeniz iyi olacaktır. Bir şey olmaz demek risk almak demektir.

Daha önce kullandığınız bir sitenin çerezlerinden sızmış olabilir. Kullandığınız sitelerin çerez politikalarını kontrol etmenizde fayda olabilir. Ayrıca kullandığınız cihazlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. E-postanız önemli bir e-posta ise bunları bir gözden geçirin. Ayrıca e-postanızım şifresini ve önerilen güvenlik uygulamalarını aktif etmeniz iyi olacaktır. Bir şey olmaz demek risk almak demektir.

Çoğu şifrem benzer diye şimdi şifremi değiştirdim hocam bir de hesabı açtığımdan belli bütün 2FA ve tel numarası ve kurtarma epostası zaten kayıtlı ekstra bir şey yapmama gerek var mı?

Çoğu şifrem benzer diye şimdi şifremi değiştirdim hocam bir de hesabı açtığımdan belli bütün 2FA ve tel numarası ve kurtarma epostası zaten kayıtlı ekstra bir şey yapmama gerek var mı?
Şifrelerinizi değiştirdiyseniz sorun yok. Ancak cihazınızda virus olabilir düşüncesi varsa orada bir temkinli davranın. Format. Ancak sisteminizin temiz olduğuna eminseniz hiç bir sıkıntı yok.

Şifrelerinizi değiştirdiyseniz sorun yok. Ancak cihazınızda virus olabilir düşüncesi varsa orada bir temkinli davranın. Format. Ancak sisteminizin temiz olduğuna eminseniz hiçbir sıkıntı yok.

Sistemim temiz hocam ondan emin sürekli tam tarama yaparım ve asla bilmediğim bir şey indirmem teşekkür ederim cevaplarınız iÇin.

Hayır gerek yok, bu tür durumlara hazırlıklı olmak için düzenli olarak şifrelerinizi değiştirin ve her yerde farklı şifre kullanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı