Hiç kod yazmamış kişiler yapay zeka ile kod yazıyor mu?

ramazanmelih1250

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce hiç kod yazmayıp, bilgisayarda spesifik bir konuda işi çıkınca yapay zekaya kod yazdırarak problemi çözen birileri hiç görmedim. Hep zaten daha önce kod yazmış olan kişilerin kullandığını, test ettiğini görüyorum. Siz hiç daha önce kod yazmadan yapay zeka kullanarak işlerini halleden biri gördünüz mü? Ya da öyle biriyseniz, deneyiminiz nedir? İşinizi gördü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet oldu. Ben kendim bizzat Python hiç bilmeme rağmen, yapay zeka kullanarak Python ile işletim sisteminin yönetme işlemleri yaptım.

Örnek toplu isimlendir, resimden yazı çıkart gibi işlerde yardımcı oldu bana.

Zaten düşüncem şu, eğer ki yapay zeka işlem başlatma özelliği olursa, sesli komutla işletim sistemini aşırı iyi bir şekilde yönetir.

Daha önce hiç kod yazmayıp, bilgisayarda spesifik bir konuda işi çıkınca yapay zekaya kod yazdırarak problemi çözen birileri hiç görmedim. Hep zaten daha önce kod yazmış olan kişilerin kullandığını, test ettiğini görüyorum. Siz hiç daha önce kod yazmadan yapay zeka kullanarak işlerini halleden biri gördünüz mü? Ya da öyle biriyseniz, deneyiminiz nedir? İşinizi gördü mü?
Temel seviye bilgiyle ve Düzgün promptlarla junior-senior seviyesinde yazılımlar geliştirilebilir. Genelde iyi yardımcı oluyorlar. Ben 2 seneye kadar kullanmazdım. Artık uzun uzun kodlarda gönderip, yaptığı hataları düzeltip, optimize edip kullanıyorum. Yani her şeyi yapamaz ama iyi bir yardımcı asistan olabilir.

X de karşıma çok çıkıyor. Hiç kod bilgisi olmadan şu mobil uygulamayı yaptım şu kadar MRR oldu falan filan.
Çok güzel tebrik ederim, aaa twitin hemen altında ne var? Eğitim linki :d
İnanmamak lazım bunlara. Kod bilgisi olmayan birine hayal satmak gibi bir şey. Ha ufak tefek bir şey yapmak istersin, bir uygulama ihtiyacın vardır yaparsın. 2 saat değilde 2 hafta uğraşırsın. Ki bilgisayar kullanmayı ve araştırmayı bileceksin. Yapacak bir şey yok.

Evet oldu. Ben kendim bizzat Python hiç bilmeme rağmen, yapay zeka kullanarak Python ile işletim sisteminin yönetme işlemleri yaptım.

Örnek toplu isimlendir, resimden yazı çıkart gibi işlerde yardımcı oldu bana.

Zaten düşüncem şu, eğer ki yapay zeka işlem başlatma özelliği olursa, sesli komutla işletim sistemini aşırı iyi bir şekilde yönetir.

İşte aradığım şey buydu, toplu isimlendirme, resimdeki yazıyı çıkartma falan basit şeyler ve hiç kodlama bilmeyen insanların bu işleri yapması için ek program aramasına gerek kalmadan yapay zeka kullanarak yapabilmesi güzel bir şey.

X de karşıma çok çıkıyor. Hiç kod bilgisi olmadan şu mobil uygulamayı yaptım şu kadar mrr oldu falan filan.
Çok güzel tebrik ederim, AAA twitin hemen altında ne var? Eğitim linki :d
İnanmamak lazım bunlara. Kod bilgisi olmayan birine hayal satmak gibi bir şey. Ha ufak tefek bir şey yapmak istersin, bir uygulama ihtiyacın vardır yaparsın. 2 saat değil de 2 hafta uğraşırsın. Ki bilgisayar kullanmayı ve araştırmayı bileceksin. Yapacak bir şey yok.

Bu sene fizik proje ödevim için vibe coding ile atış simulasyonu yapmıştım. Hiç kodlama yapmayı, bu işlerin nasıl çalıştığını bilmeseydim yapabilir miydim bilmiyorum. Çünkü dosya yapısının nasıl olacağı, sahne yönetimi gibi konularda çok detaylı promptlar vermiştim.

Tamamen promptlarla yaptığım o proje

Hayir tabi ki. Prompt verebilmek icin dahi bilgi sahibi olmali kisi.

Dil isleme bilenler bilir; programlama dili deterministiktir ancak dogal diller degildir. Senin yazarak ya da konusarak kendi dilinde verecegin talimatlar yanlis anlasilabilir ve deterministik hale donusturulemez her zaman. Ambiguous grammar - Wikipedia

Kisinin kafasindaki projeyi anlayip, onu CPU'nun anlayacagi hale donusturme isi teknik olmayan insanin yapabilecegi bir sey degil.

Hayir tabii ki. Prompt verebilmek icin dahi bilgi sahibi olmali kisi.

Dil isleme bilenler bilir; programlama dili deterministiktir ancak dogal diller degildir. Senin yazarak ya da konusarak kendi dilinde verecegin talimatlar yanlış anlasilabilir ve deterministik hale donusturulemez her zaman. Ambiguous grammar - Wikipedia

Kisinin kafasindaki projeyi anlayip, onu CPU'nun anlayacagi hale donusturme isi teknik olmayan insanin yapabilecegi bir şey degil.

Xgravity dosyaları toplu isimlendirme gibi şeyler için kullandığını söylüyor. Bu tür basit şeyler için yapılabilir bence. Büyük bir oyundan ya da web sitesinden bahsetmiyorum sonuç olarak.

Xgravity dosyaları toplu isimlendirme gibi şeyler için kullandığını söylüyor. Bu tür basit şeyler için yapılabilir bence. Büyük bir oyundan ya da web sitesinden bahsetmiyorum sonuç olarak.
Aynen yapılır. Yapay zeka işletim sistemini çok güzel yönetir ama süreç başlatma özelliği olmadığı için, elle başlatıyoruz süreci. Daha neler neler yaparsın. Yapay zeka, Python kullanarak işletim sistemini, aşırı kolay şekilde yönettiği gibi daha neler neler yapar. Python'un tabiri caizse sınırı yok ve yapay zeka bu konuda çok başarılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı