Hiç Linux kullanmayan biri Linux Mint 22 de zorlanır mı?

Krosez

Decapat
Daha fazla  
Linux Mint 22 kurmayı düşünüyorum sistem bayağı bir kötü yazayım.

• Intel Pentium 4 CPU 2010 2.80 GHz.
  • 4 GB RAM.
  • GeForce 210 (512MB)
  • HDD 64 Bit.

Biraz videolara baktım sizce zorlanır mıyım? Yani bu kod yazmaktır falan hiç alakam olmayan şeyler. Windows kullandım her zaman ama Linux Mint için kod yazmak veya kod yazma var mıdır? Varsa ne kadar vardır sizce? Öyle bir kaynak bulamadım da. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

( Ayrıca oyunlarda sorun yaşatıyor mu GeForce NOW gibi Steam Epic Games rahatça oyun oynama şansım olur mu? )

Son düzenleyen: Moderatör:

Bazen kolaya kaçmak için kod yazarsız kod değil komut satırı. Linux Mint başlangıç dostudur bayağı hafiftir.Komuta ihtiyaç varmıdır bilmiyorum o senin ne yapmak istediğine bağlı .Sadece program kurmak için komut kullanmana gerek yok.

( ayrıca oyunlarda sorun yaşatıyor mu GeForce NOW gibi Steam Epic Games rahatça oyun oynama şansım olur mu? )

Steam Linux'u destekliyor.

GeForce NOW Chrome veya Edge ile kullanılabiliyor. En son sıkıntı yaşamadan oynamıştım şu an daha iyi olsa gerek.

Epic Games için Heroic Games Launcher kullanılıyor.

Oyunların çalışıp çalışmadığına bakmak için protondb kullanabilirsin. Kendi bilgisayarında çalıştıracağın oyunlar için.

Son düzenleme:

Ya benim aklımda Linux da çok fazla soru işareti var mesela kod la alakalı şeyler hiç anlamam Linux Mint'te hiç kod la alakalı şeyler görmedim ama illaki vardır diye düşünüyorum adı Linux sonra yani yıllarca Windows kullandım çok garip geliyor arayüzü alışma süreci falan.

Kod değil o komut satırını kullanmayı bilmekle programlama çok farklı şeyler. Ben hem Windows hem Linux kullanıyorum ve Windows'ta Powershell'i Linux'ta bash'i kullandığımdan daha az kullanmıyorum ama o tamamen benim kullanımım ile alakalı. Mint kullanıcı dostu olmayı hedefleyen bir dağıtım ve gündelik işlerin için komut satırına dokunmana gerek yok.

Sağ olun peki Linux'un Riot desteği yok diye biliyorum hala öyle mi?

Ben kullanamadan kurulum kısmında patladım. Bilgisayarda 2 hafta boyunca ne Linux ne Windows kullanabildim. Sonra evirip, çevirip Windows'a kayıpsız geri döndüm. Dual yapmaya çalışıyordum, başaramamıştım.
Şu an Windows 7 ile mutlu mesut yaşıyorum.

Mint çok güzel bir dağıtımdir. Hafifi, başlangıç dostu, komut satırı veya terminal açmana gerek kalmayan tatlı bir dağıtım. Windows'a gore performans farkı inanılmaz yüksek olacaktır

Yani Windows 7 Windows 8.1 güzel işletim sistemleri ama güvenlik Update gibi güncellemeleri almayan bir Windows + çoğu tarıyıcılar uygulamalar Steam Epic Games GeForce NOW Xbox gibi desteğini sonlandırdığı için Windows 10'un altına düşmek mantıksız oldu yani güvenlik Update güncellemelerini almayan bir Windows kullanmak çok sıkıntı bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…