Hiçbir işlemci aynı değildir: 13 farklı Ryzen 5 7600 ile test

Bu durumu nihayet paylasan bir Turk teknoloji kanali oldu. Ama isin kotu kismi, der8auer yapmasa bu post ortaya cikmayacakti, yani yine insanlar bilmiyor olacakti. Hicbir seyde oncu olamayisimiza uzuluyorum.
Yıllar önce yanılmıyorsam Unlost'un bir yayınında duymuştum bu olayı, kendisi işlemci seçmek için aynı modelden 5 farklı işlemciyi denediğinden bahsediyordu.

Recep hocam da ekran kartlarını yapar diyeceğim de onu da birileri yapmıştır çoktan bize bırakmazlar

Yıllardır bildiğimiz bir durumu çok güzel anlatmış göstere göstere hem de. Misal benim 7600X ile incelemelerde kullanılan 7600X arasında dağlar kadar fark var. Benim işlemcim PBO açıkken oyunda asla 5250MHz üstüne çıkamaz, ama incelemelerde 5450MHz'de geziyor PBO açıkken.
Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz bir durum olduğu için pek sallamıyoruz yoksa evet bazen bazı işlemci satın alımlarında performans farkı ciddi oluyor.

Buna şaşırmadık. Şaşırdığım tek şey, senin bizim bunları bildiğimizi, bilmemen .

İnsanlar bazı şeyleri yeni öğrenebilir. Dalga geçer gibi günaydın demek, kendinizi çok bilir görmenizden kaynaklanıyor bence.

Nasıl yani, bayağı bayağı FPS farkı var. CPU arasında nasıl oluyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Technopat'a kocaman EPYC 7713'ü yollayabiliyorken 5-10 tane 7600 mü yollayamayacak?
Şimdi bu mesaj üstüne AMD'den 10 tane 7600 isteyeceğim. Bakalım yollayacaklar mı. Hadi bakalım

Evet? Piyasadan Phanteks kasa alıp incelemesi bitince de satmakla uğraşmak istemiyorum. Eğer incelememizi istediğin bir modeli varsa satın al, gönder, inceleyeceğim.

Roman bunu göze alacak kadar tecrübeli bir arkadaş.

İnceleme ve test için iyi işlemcileri özellikle gönderip kötüleri satıyorlar...
Linus'a giden 7950X3D kötü çıkmış. Teziniz dayanaksız. Kaldı ki böyle bir şey olsa herkes test sonuçlarından düşük değer alır ve bir daha bunu yapan firmanın yüzüne bakmazdı.

Nasıl yani, bayağı bayağı FPS farkı var. CPU arasında nasıl oluyor acaba?
Olabilir. Önemli olan bütün işlemcilerin belli bir FPS elde edilmesini mümkün kılması. Bunun üstü + avantaj.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…