Hiçbir işlemci aynı değildir: 13 farklı Ryzen 5 7600 ile test

Yanlış mı anladım bilmiyorum ama, yani silikon kalitesi aynı seride üste çıktıkça artıyor mu? 7600<7600x<7700X mi yani silikon kalitesi olarak?

Yanlış mı anladım bilmiyorum ama, yani silikon kalitesi aynı seride üste çıktıkça artıyor mu? 7600<7600x<7700X mi yani silikon kalitesi olarak?
Silikon çıkar kalite ölçülür iyi olan üst seriye kötü olan alt seriye eklenir devam edilir model numarası arttıkça silikon kalitesi artar. İşlemciler ve Ekran kartları vadettikleri en alt sınırı vermekle mükelleftirler firmalar olandan kötüsünü göndermezler ama daha iyisini almak kullanıcı şansına bağlıdır. Ben bunu anladım.

Evet ben de aynen bunu anladım. Ancak arada çekirdek farkı var onu anlayamadım. Nasıl 7700X üretmeye çalışırken silikon kötü diye 7600 oluyor? Biri 6,12 diğeri 8,16 olması lazım.

Evet ben de aynen bunu anladım. Ancak arada çekirdek farkı var onu anlayamadım. Nasıl 7700X üretmeye çalışırken silikon kötü diye 7600 oluyor? Biri 6,12 diğeri 8,16 olması lazım.
Çekirdek sayısı ile silikon bağıntısız şeyler diye biliyorum. Silikon sadece bir yarı iletken yani sadece belli bir voltaj altında iletken oluyor ve elektriği karşı tarafa iletiyor. Bu yarı iletkenler bir araya toplanıp belli bir mimariye göre dizilerek çekirdekler meydana getiriliyor.

Çekirdekler kapatılabiliyor yani böyle bir durumda 7600 alıyorsun içinde 8 çekirdek var ama dengesiz çalıştığı için kapatmışlar.

Peki bu durum RAM ve ekran kartlarında da olabilir mi?

Seneler önce unlost peçete örneği verdiğinde ne alaka demiştim. Doğruymuş.

Evet? Piyasadan Phanteks kasa alıp incelemesi bitince de satmakla uğraşmak istemiyorum. Eğer incelememizi istediğin bir modeli varsa satın al, gönder, inceleyeceğim.

Size neden ürün gönderiyoruz onu anlamadım. Ürünün üreticisi değiliz, son kullanıcıyız biz. Bilmediğimiz için incelemenizi istiyoruz zaten. Sizden detaylıca inceleme gördükten sonra ona göre satın alacağız çünkü. İşiniz bu.

Satın alıp göndermek yerine zaten aldıktan sonra ürünü kullanmaya başlarım, bu da beni bilinçsiz bir tüketici yapar. Göndermek de benim için sadece vakit kaybı olur. Hakkında bir şey öğrenmediğim bir ürünü almaktan öteye gitmez. Sanırım sizden keyfi olarak incelemenizi istediğimizi düşünüyorsunuz. Hayır. Biz sadece almak istediğimiz bir ürün hakkında Türkçe içeriklerin yaygınlaşmasını istiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…