Hiçbir şey bilmediğim dersin sınavından nasıl iyi not alırım?

Arkadaşlar yarın kimya sınavım var. 10. sınıfa gidiyorum. 9. sınıftan beridir kimyayı anlamıyorum. Öğretmen 9. sınıfın başında bir anlatmaya başladı ki neyin ne oluduğunu bilemedim. Şu an da mol kavramı vs. var. Sayıları çarpıyoruz bölüyoruz vs. çok karıştırıyorum. Aldığım not ile Max 20. o da erime donma gibi konularda yapabiliyorum. Onun haricinde hesaplama yapamıyorum. Daha doğrusu yaparım ancak mantığını anlamış değilim. Ne önerirsiniz? Biliyorsunuz 3 dersten kalınca sınıfta kalıyoruz. Bu dersten geçersem yüksek ihtimal sınıfı da geçerim. Önerilerinizi bekliyorum.

Kanka sen onu ciddimi sandın 3 dersten sadece 9'lara kalma var yeni yönetmelikte ayrıca hocalar bunu derse odaklan diye bilerek demiyor yeni yönetmelik kimlere geçerli diye yaz internete MEB sitesinin üstünde yazı çıkıyor resmi sitesinin yeni yönetmelik 9'lardan başlayarak geçirilecek diye sadece 9'lara var o sayısal derslerde altyapı yoksa bir şey yapamıyosun lisede lisedeki altyapı olsa da ortaokuldaki eksiksede yapamıyosun hepsi bir işliyor.

Benim vereceğim ilk tavsiye sınava son gün çalışılmaz olur ikinci olarak molü ezberleyemezsin ancak öğrenebilirsin bu sınav yarın olacağından dolayı buna yapabileceğin pek bir şey yok açıkçası 2. döneme kaldı biraz.
İlk tavsiyeni yaptım. 3 haftadır sınavlara çalışıyorum, son güne bırakmadım.

Kanka sen onu ciddimi sandın 3 dersten sadece 9'lara kalma var yeni yönetmelikte ayrıca hocalar bunu derse odaklan diye bilerek demiyor yeni yönetmelik kimlere geçerli diye yaz internete MEB sitesinin üstünde yazı çıkıyor resmi sitesinin yeni yönetmelik 9'lardan başlayarak geçirilecek diye sadece 9'lara var o sayısal derslerde altyapı yoksa bir şey yapamıyosun lisede lisedeki altyapı olsa da ortaokuldaki eksiksede yapamıyosun hepsi bir işliyor.
Hocam müdür vs. hep diyor 3 dersten kalınca kalıyorsun diye. Bilmiyorum artık.

Mantığını anlamak için çok uğraşıyorum ama anlamıyorum. Öğretmenimizde anlatmadan sorulara geçiyor. Herkesin notları 65 üstü değil.
görkem şahin öneririm youtubedan. O baya iyi anlatıyor. üni sınavına girerken de muhtemelen ondan çalışacaksın bence. bir bak ordan dinle

Sabah hiç moralim olmuyor. Ancak sınav 2. ders olduğu için ilk ders tekrar yapıyorum.

2. ders olması kötüymüş. Ama gene de Mol'ü şimdi öğrensen çok iyi olur. Kolay zaten mol anladıktan sonra. Kendi başına aklında kalacak şekilde şeyler de kodlayabilirsin mesela. Tane gördüğün yere sayıyı yazmak, mol, molekül gördüğün yere şöyle falan diye. Son olarak normal koşullar altında gibi bir yer vardı, oraya çalış basit zaten ama 1 soru gelir mutlaka. Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı