Hiçbir şey indirmememe rağmen bilgisayarda çıkan virüs

Emily Kaldwin

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
725
Makaleler
2
Çözümler
7
Yer
Karnaca
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Tulpar T7 V21.8

*7,3" QHD 2560x1440 165Hz %100 sRGB IPS Mat LED
Intel® Tiger Lake Core™ i7-11800H 8C/16T; 24MB L3; 8GT/s; 2.3GHz - 4.6GHz; 45W; *10nm SuperFin
*Mobile Intel® HM570 Chipset
*nVIDIA® GeForce® RTX3070 Max-Performance 8GB GDDR6 256-Bit DX12
*64GB (2x32GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM
*2TB SAMSUNG PM9A1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4 (7000 MB/s - 5200 MB/s)
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarımcısı
Yaklaşık 2-3 ay önce format attım ve o günden beri Opera, Steam gibi programlar dışında hiçbir şey kurmadım, yüklemedim. Bu virüs nasıl bulaşmış olabilir?
Ekran görüntüsü 2021-02-10 124426.png

(Etkilenen öğeler kısmındaki yola baktım ve "Cache" dosyasını taramak istedim normalde olmamasına rağmen bu dosyadayken sağ tık yaptım mı açılan yazı kapanıyordu bu beni daha da şüphelendirdi sağ tık yapınca açılan panel nasıl kapanabilir? Neyse hızlı denemeler sonucu defender ile taradım birşey bulamadı ama bu sağ tık yapınca çıkan seçeneklerin sadece o dosyada geri kapanması beni baya korkuttu şu an.)
 
Son düzenleme:
Opera'nın önbelleğinde bulunan sitelerdeki resimler gibi şeyleri virüs olarak algılamış büyük ihtimalle ve agent_47'ninde dediği gibi URL yolu ile gelmiş olabilir gx cleaner işaretine basın önbellek kısmına basın ve orada 1 günden eski gibisinden bir şey yazar onu her şey yapın ve temizlemeye başla ya basın büyük ihtimalle düzelir dediğim gibi Opera GX'in önbelleğe aldığı resim ve dosyalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum orada sanırım çerezler ve depolama var onu da her şey yapıp sonra temizlemeye başlaya basın.
 
Opera'nın önbelleğinde bulunan sitelerdeki resimler gibi şeyleri virüs olarak algılamış büyük ihtimalle ve agent_47'ninde dediği gibi URL yolu ile gelmiş olabilir gx cleaner işaretine basın önbellek kısmına basın ve orada 1 günden eski gibisinden bir şey yazar onu her şey yapın ve temizlemeye başla ya basın büyük ihtimalle düzelir dediğim gibi Opera GX'in önbelleğe aldığı resim ve dosyalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Tamamdır.
Bunun dışında almam gereken bir önlem var mı sağ tık ile gelen seçeneklerin gitmesi çok şüphe uyandırıyor.
 
Tamamdır.
Bunun dışında almam gereken bir önlem var mı sağ tık ile gelen seçeneklerin gitmesi çok şüphe uyandırıyor.

Bilgisayarına Windows Defender harici başka bir antivirüs programı indir ESET programını önerebilirim, koruma ayarlarının hiçbirini kapatma ondan sonrada alman gereken bir önlem olmayacağını düşünüyorum ama internetten bir şey indirirken fake linklerede dikkat etmeni söylerim bazıları çok can sıkıcı virüsler olabiliyor :D
 
Web denetleyen bir antivirüs kurabilirsin. Opera şirketi aşırı şüpheli bu aralar tarayıcısını bilgisayarında bulundurmak iyi fikir değil. 3. dünya ülkelerinde Targeted Ads olayiyla insan dolandiriyorlar.
 
Hocam abim de Opera kullanıyor KasperSky'la tam tarama yapmıştım aynı konumda 2 Trojan çıkmıştı neden olduğunu bilmiyorum. Siz Kaspersky indirin Tam Tarama yapın.
Sadece Opera GX dosyalarını tarattım tehdit bulunan birşey çıkmadı şimdi de tam tarama başlattım bu saatler süreceği için ilk önce operayı incelemek istedim.
(HDD kullanıyorum ve oldukça eski bir sistemim var)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı