Kekelemeye giriyor fakat ben ilk harfi söyleyemiyorum bu yüzden konuşamıyorum, benimki ağır kekemelik olarak geçiyor.Özgüveniniz olsun, arkanızda biri varmış gibi düşünün, insanlarla konuşmaya korkmayın, ayrıca ne tür bir konuşma bozukluğunuz var?
10. sınıfım.Değerli kardeşim, sen önce sakinleş. Kaçıncı sınıftın bu arada?
Kesinlikle haklısınız. Aslında böyle yaşamayı bende istemiyorum bu konuşma problemim öncelik olacak şekilde hepsini teker teker halletmek istiyorum fakat bir yandanda yapmak istemiyorum. Umarım bir gün konuşma probleminden kurtulmuş bir şekilde buraya konu açarım tekrarTek tek harfi harfine okudum hatta harf hatası olan yollardır ı bile aklımda tutarak bende içimden geçenleri sana söylemek istedim kardeşim
yaşın daha küçük yolun başındasın desem bile bende 27 yaşındayım bende daha çok yolun başındayım. İnsanlardan aldığın bazı kötü tecrübeler sonucunda illaki içine kapanıyorsun bu bi hata değil,bu sadece senin öyle istemenden kaynaklı olan birşey.
Kimse kimseye akıl vermez yada bilgi sen kendin hayatta pişersin kendi kendini olgunlaştırırsın.
Dışına söylemediklerini içinden söyleyebiliyorken kimse seni duymaz anlamaz , kimsenin seni anlamasını duymasını bekleme kardeşim.
Eğer sen böyle huzurluysan böyle davran , bu şekilde hayattan zevk almaya eğlenmeye bak.
Geleceğini bu yönde şekillendir ister içine kapanık ol asosyal ol , istersende ortamdan ortama koş dünyayı gez ye iç eğlen herkese herşeye bağır çağır haykır yine de başkaları ne düşünür hakkımda diye söyleme.
Sen senin için varsın ailen için varsın.Sana bir şans verilmiş ve bu dünyaya gelmişsin yaşamının tadını çıkart milletin ne dediğini asla takma hayat senin hayatın güzel kardeşim
Çok haklısınız aslında fakat Allah`ın herkese doğuştan verdiği bir şeyin bende olmaması bir bakımdan koyuyor üzüyor fakat başka bir özelliğime artı olarak yansımış olabilir bu eksiklik kim bilir. Bu yaşlarımızda aslında kendimizi keşfetmemiz lazım yani resim mi çizmek istiyoruz gitar mı çalmak istiyoruz sporla mı uğraşmak istiyoruz denemeliyiz çekinmemeliyiz korkmamalıyız, yeni şeylere başlarken enerji ile başlamalıyız. İnşallah başarırız diyelim.Ben de 16 yaşındayım, benim senin gibi bir konuşma problemim yok fakat aynı senin gibi yapmak isteyip de başaramadığım çok şey var. İleride de hedeflerimi başarabilir miyim ondan bile emin değilim. Ailem ve arkadaşlarımın bana kaba davranması yüzünden bu zamana kadar hep içe kapanık ve kendi hâlinde takılıp kendi kendine konuşan bir tip olmuşumdur. Konuşma problemim yok fakat insanlarla konuşurken genelde çekiniyorum.
Bence konuşma problemini kendinde bir eksik olarak görmemelisin, zamanla düzeltebileceğine inanıyorum. Bence böyle problemleri olan insanlar diğer insanlara göre daha özeldir, seni farklı ve özel kılan şey bu. Bunu çok kafaya takmaman gerektiğini düşünüyorum. Boyum ve kilom senin gibi (senin ne kadar olduğunu bilmiyorum ama benim yaşıtlarıma göre) az, kendi tipimi beğenmiyorum ve aynaya bakasım bile gelmiyor.
Ama bence bunlara bu kadar kafa yormayıp kendimizi böyle kabullenmemiz ve diğer insanların laflarını önemsemememiz lazım. Sadece hedeflerine ve geleceğine odaklan, geçmişteki problemlerin geleceğini de engellemesine izin verme.