Hiçbir şey yapmak istemiyorum

Şu yazdıklarını okusa zaten sorunun ne olduğunu anlayacak adam sürekli başkalarını eleştirmekten başka bir şey yapmamış yazısında büyük ihtimalle gerçek hayatta da her şeyi herkesi kötü şekilde eleştiriyor, insanlardan uzak duruyor sonra da tek başına bir köşede üzülüp, sızlıyordur. Biz burada ne desek boş arkadaş ya psikolojik tedavi olacak ya da düşünce biçimini değiştirecek, başka çözümü yok.

Bu şekilde diyenler daha da garip dediğin gibi. Normal derdini anlatsa ya da şundan şundan dolayı güzelce dese en azından verilebilecek cevap oluyor. Adam resmen kendini hiçe saymış ne gelirse yazmış.

Kendini hiçe sayan adam cümleyi o şekilde kurmaz emin ol. Narsistliğin ilk evresi bu, cümlelerin altını "doğru ve iyi olan benim" diye doldururken cümlenin üstünde sanki kendini aşağı görüyormuş hissi veriyor.

Her insanın gördükleri/yaşadıkları, çevresine olan tepkileri/anlayışları farklıdır, bazı insanlar sessiz yaşar ancak beyinleri çok gürültülüdür... Kendi adıma konuşmam gerekirse çevremden sürekli sosyal ol, dışarı çık, arkadaş edin vs vs. laflar duyuyorum, herkes içine dönük insanları psikolojik sorunları olan bireyler olarak düşünüyorlar, ancak bunun da belli bir sınırları vardır, yalnız olmaktan hiç rahatsız olmadım, kendimi bu sayede fazlasıyla geliştirme fırsatı buldum, öyle ki başkalarına olan bağımlılığım yüksek ölçüde az... Öyle ki sessiz olan kişiler çevresiyle sürekli düşünce halinde oluyorlar, herkes kolayca arkadaş olabiliyorken, dışardan izlemek, "acaba benim neyim eksik" gibi düşüncelere sebebiyet veriyor, bunun yanında çocukluk zamanında ailesinden baskı görmek de etkileyebiliyor, birkez dışlandığın da artık kabullenme, ve kendini suçlama eğilimi başlıyor, öyle ki herkesin "aaa bakın, tek gözlü çocuk geliyor" dediği, ve ilkokulda dışladıkları kişiyim, bu arkadaşı anlayabiliyorum,

iki bira içse kendine gelir.

Senin cümlenden kendinle barışık olduğun ve narsist bir yapıda olmadığını hissediyorum ama konu sahibinde tam zıttı. Bazı ince detaylar çok ele veriyor çünkü. Bu konudaki mesajlarım da onun üzerine yoksa "yalnız olan herkes böyledir" demiyorum tabii ki.

Alkol içmek ne zamandan beri iyi oldu? Aşağılama yok. Asıl alkol kullananlar kullanmayanları aşağıliyor.

Alkol içmek ne zamandan beri iyi oldu? Aşağılama yok. Asıl alkol kullananlar kullanmayanları aşağıliyor.

İsteyen alkol içsin isteyen uyuşturucu içsin ucu sana dokunmadıkça seni etkiler mi? Tek kelimeyle hayır. O yüzden başka insanları yaptıkları şeyler için yargılamak yerine kendine uygun ve daha yakın hissettiğin çevrelerdeki insanlarla konuşabilirsin.

Evet beni ilgilendirmez. Ama çok kafaya takıyorum bir şeyi.

Hocam, herkesin sorunu ve yaşadıkları farklı, dediğin gibi. Ama biz yazılan mesaja göre cevap veriyoruz. Yani şu cümle bence cümleyi tamamen bozuyor: "Kafa dengi biri yok, kızlar hep keko kişilerle birlikte oluyor, alkol, bira vs. kullanıyorlar. Benim gibi masum, alkol, sigara, birası olmayan, efendi, keko olmayan birisini hangi kız ne yapsın ki?" Yani bu düşünce yapısına göre farklı cevaplar verilebiliyor.

Yani kimse kimin yalnızlığını, durumunu, yaşadıklarını, düşünce biçimini sorgulayamaz, haddine değil. Ama bu kadar kendini koyvermişlik ve bu örneklere bakarak da yazacak bir şey bulamadım kendi adıma. Yani daha iyi ve güzel örneklerle yazsaydı çok daha iyi anlaşılırdı. Sıkıntıyı en iyi çeken bilir sonuçta.

Söylediğim şeyler yanlış mı? Ülkenin durumu. Bir de efendim olmak kötü bir şey mi? Anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…