Bilmiyorsanız "söyleyeyim" yukarıdaki arkadaşın belirtmiş olduğu kişi ve şiirleri hakkında kimi kaynaklar Hz. Muhammed´e muhalefet der iken kimisi haniftir diyor. Kısaca sizin sunduğunuz bilgilerin de farklı kaynaklarda farklı açıklaması var.Bilmiyorsan söylüyüm, tefsir yorumdur, kişiden kişiye değiştir.
Yukarıda gerekli açıklamayı yaptım. Araştırmayı seven biri olarak önce yazılanları okursanız sevinirizAyette " sizi sarsmaması için sağlam dağlar yerleştrirdik" diyor. Kurana göre dağların olduğu bölgeler de deprem olmaması lazım ?
Argümanlarıma iyice bakmanı öneririmDağların ve engebeli olduğu bölgeler zaten deprem bölgesidir, sana hiç bunları okulda öğretmediler mi ? Bana başkalarının ayetleri eğip-büküp yorumladığı video ları atma.
@Musa B. İşin işinden çıkamadın şimdi sıra tefsire mi geldi ?
Bilmiyorsan söylüyüm, tefsir yorumdur, kişiden kişiye değiştir.
Ayette " sizi sarsmaması için sağlam dağlar yerleştrirdik" diyor. Kurana göre dağların olduğu bölgeler de deprem olmaması lazım ?
Bunları ben söylemiyorum, Jeoloji söylüyor hiç mi okulda sana bunları öğretmediler ?Bilmiyorsanız "söyleyeyim" yukarıdaki arkadaşın belirtmiş olduğu kişi ve şiirleri hakkında kimi kaynaklar Hz. Muhammed´e muhalefet der iken kimisi haniftir diyor. Kısaca sizin sunduğunuz bilgilerin de farklı kaynaklarda farklı açıklaması var.
Türk Dili ve Edebiyatı kitabını açıp, dilimizi öğrenip düzgün cümleler yazmaya başlayabilirsiniz siz de. İkinci olarak yazımda oradaki sarsmadan korumasının volkanik patlamaların büyük kısmını önlemesi olduğunu uzunca yazdım/alıntıladım. Onları okumayı deneyebilirsiniz. Tabi okuduğunuzu anlayabiliyorsanız. Bu Türkçe ile zor gibi ama...Bunları ben söylemiyorum, Jeoloji söylüyor hiç mi okulda sana bunları öğretmediler ?
Coğrafya diye bir ders var bilir misin aç bak ne yazıyor ?
Bunlar Celal hocanın veya başka birisinin görüşü değil ? Dağların ve engebeli fay hatların olduğu bölgeler deprem bölgesidir.Argümanlarıma iyice bakmanı öneririmÖzellikle Celal Şengörün de aynı görüşü paylaşmasına ve ilzam edilmesine.
Ayrıca daha önceki ateist arkadaşta Kur'an'da bulunan bir ayeti zor durumda kaldığı için tefsire başvurduğunu da söylemeliyim.
Tefsir konusu burada açıklanacak, izah edilecek bir konu değil. Bu konuya burada girilmez, çok uzun ve teferruatlı bir konu araştırmak isteyene referans verebilirim. LİNK, LİNK2
Ayeti tekrar oku istersen "Sizi sarsmaması için sağlam dağlar yerleştirdik" diyor. Peki dağların olduğu bölgeler deprem bölgesi mi ? Evet, bitti bu kadar. Bence sen türkçeyi bilmiyorsunİkinci olarak yazımda oradaki sarsmadan korumasının volkanik patlamaların büyük kısmını önlemesi olduğunu uzunca yazdım/alıntıladım.
Hristiyandı ve yeni bir din arayışındaydı. Onun şiirlerinin Kuran'da yer alması başlı başına kitabın güvenilirliğini gölge düşürür. Bahsettiğim diğer konulara da cevap vermediniz.Bilmiyorsanız "söyleyeyim" yukarıdaki arkadaşın belirtmiş olduğu kişi ve şiirleri hakkında kimi kaynaklar Hz. Muhammed´e muhalefet der iken kimisi haniftir diyor. Kısaca sizin sunduğunuz bilgilerin de farklı kaynaklarda farklı açıklaması var.
Volkanik dağlarda deprem bölgesidir, en büyük deprem yerleri oraları zaten. Tefsirler kişiye göre değişir, ayette ne yazıyorsa odur ayet bükmeyin. Sıra dağlar volkanik patlamaları da engellemez ayrıca.Türk Dili ve Edebiyatı kitabını açıp, dilimizi öğrenip düzgün cümleler yazmaya başlayabilirsiniz siz de. İkinci olarak yazımda oradaki sarsmadan korumasının volkanik patlamaların büyük kısmını önlemesi olduğunu uzunca yazdım/alıntıladım. Onları okumayı deneyebilirsiniz. Tabi okuduğunuzu anlayabiliyorsanız. Bu Türkçe ile zor gibi ama...
İlgili şiirleri atar mısınız demiştim ona cevap vermediniz siz de?Onun şiirlerinin Kuran'da yer alması
Hocam, bakın tefsir olmaz ise açıklama ile uyuşturmaz isek "Yahudileri gördüğünüz yerde katledin" ayetini önüme atarsınız bende susarım. Tefsir gelince ayetin savaş anında indiği ve savaş zamanını kapsadığı bilgisini söylersem anlaşılır. Ben size Türkçede ortaokulda söylenen bir cümle olan "Hırsız çocuğu kovaladı" cümlesini versem ve bana virgülden bahsetme kardeşim anlamı neyse odur desem 2 anlam çıkarmaz mısın? Sen yüzeysel bak ayete oku geç diyorsun. Seninle münakaşa etmeye çalışmam bile gereksiz. Yüzeysel olarak bir çok şeyi anlayamazken dini nasıl anlayacaksın. Konu devam ettikçe açıklama yaptığımız kısımları kısıtlayarak bizi zora sokmaya çalışıyorsunuz.Tefsirler kişiye göre değişir, ayette ne yazıyorsa odur ayet bükmeyin.
Hocam şiirinde var diyorsan şiirini biliyorsundur. At şiiri. Bende sana şunu diyeyim o zaman Kur´an orada onu demedi bunu dedi. Git araştır bul. Bulamıyorsan bahane arıyorsun demektir. Olur mu öyle? Bilimde de desinler o zaman "kütle çekim var" biz soralım nasıl, onlar desin "biz onca deney yaptık gidin yapın bulun." Mantıklı bir hareket midir?@Musa B. Sana kaynak verdim bahane arama. Başka kaynak istiyorsan Arif Tekin'in kitaplarını okuyabilirsin.