Hiçbir şey yoktan olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmiyorsan söylüyüm, tefsir yorumdur, kişiden kişiye değiştir.
Bilmiyorsanız "söyleyeyim" yukarıdaki arkadaşın belirtmiş olduğu kişi ve şiirleri hakkında kimi kaynaklar Hz. Muhammed´e muhalefet der iken kimisi haniftir diyor. Kısaca sizin sunduğunuz bilgilerin de farklı kaynaklarda farklı açıklaması var.
Ayette " sizi sarsmaması için sağlam dağlar yerleştrirdik" diyor. Kurana göre dağların olduğu bölgeler de deprem olmaması lazım ?
Yukarıda gerekli açıklamayı yaptım. Araştırmayı seven biri olarak önce yazılanları okursanız seviniriz

Argümanlarıma iyice bakmanı öneririm Özellikle Celal Şengörün de aynı görüşü paylaşmasına ve ilzam edilmesine.
Ayrıca daha önceki ateist arkadaşta Kur'an'da bulunan bir ayeti zor durumda kaldığı için tefsire başvurduğunu da söylemeliyim. Burada tefsire başvurmak yanlış bir şey değil ama nedense daha önceki konularda bize tefsir konusunda cephe almışlardı.
Tefsir konusu burada açıklanacak, izah edilecek bir konu değil. Bu konuya burada girilmez, çok uzun ve teferruatlı bir konu araştırmak isteyene referans verebilirim. LİNK, LİNK2

Edit: Ayrıca ayetler "Türkçe" inmedi "Arapça" indi. Kalkıp meal üzerinden hata buluyorlar. Attığım argümanları da hiç incelemiyorlar. Bir dakika bunlar mı "sorguluyor?"

Son düzenleme:
Bunları ben söylemiyorum, Jeoloji söylüyor hiç mi okulda sana bunları öğretmediler ?
Coğrafya diye bir ders var bilirmisin aç bak ne yazıyor ?

Bunları ben söylemiyorum, Jeoloji söylüyor hiç mi okulda sana bunları öğretmediler ?
Coğrafya diye bir ders var bilir misin aç bak ne yazıyor ?
Türk Dili ve Edebiyatı kitabını açıp, dilimizi öğrenip düzgün cümleler yazmaya başlayabilirsiniz siz de. İkinci olarak yazımda oradaki sarsmadan korumasının volkanik patlamaların büyük kısmını önlemesi olduğunu uzunca yazdım/alıntıladım. Onları okumayı deneyebilirsiniz. Tabi okuduğunuzu anlayabiliyorsanız. Bu Türkçe ile zor gibi ama...

Bunlar Celal hocanın veya başka birisinin görüşü değil ? Dağların ve engebeli fay hatların olduğu bölgeler deprem bölgesidir.
İkinci olarak yazımda oradaki sarsmadan korumasının volkanik patlamaların büyük kısmını önlemesi olduğunu uzunca yazdım/alıntıladım.
Ayeti tekrar oku istersen "Sizi sarsmaması için sağlam dağlar yerleştirdik" diyor. Peki dağların olduğu bölgeler deprem bölgesi mi ? Evet, bitti bu kadar. Bence sen türkçeyi bilmiyorsun Anlamadıysan ayeti tekrar oku.

Hristiyandı ve yeni bir din arayışındaydı. Onun şiirlerinin Kuran'da yer alması başlı başına kitabın güvenilirliğini gölge düşürür. Bahsettiğim diğer konulara da cevap vermediniz.

Dağların olduğu yerde sarsıntı olmaz demek cehalettir.

Volkanik dağlarda deprem bölgesidir, en büyük deprem yerleri oraları zaten. Tefsirler kişiye göre değişir, ayette ne yazıyorsa odur ayet bükmeyin. Sıra dağlar volkanik patlamaları da engellemez ayrıca.

Yani dini metinlerde ve anlatımlarda bir yere kadar gidiyor ama öncesi hep kadim bir boşluk. Açıkçası yoktan varolmuş gibi. Ama mantığa uymuyor maalesef. Yani bilim bile neredeyse daha geriye gitmeye başladı artık dinden. Sadece sınır büyük patlama şu an galiba. Öncesine dair sadece fikir aşamasında şu an için.

Ama dini öğelerin maalesef ucunun açık kalması hep bir şüpheye sebep oluyor. Yani dinin kendi için kullandığı mistiklik aynı zamanda kendi başına dert de oluyor

Tefsirler kişiye göre değişir, ayette ne yazıyorsa odur ayet bükmeyin.
Hocam, bakın tefsir olmaz ise açıklama ile uyuşturmaz isek "Yahudileri gördüğünüz yerde katledin" ayetini önüme atarsınız bende susarım. Tefsir gelince ayetin savaş anında indiği ve savaş zamanını kapsadığı bilgisini söylersem anlaşılır. Ben size Türkçede ortaokulda söylenen bir cümle olan "Hırsız çocuğu kovaladı" cümlesini versem ve bana virgülden bahsetme kardeşim anlamı neyse odur desem 2 anlam çıkarmaz mısın? Sen yüzeysel bak ayete oku geç diyorsun. Seninle münakaşa etmeye çalışmam bile gereksiz. Yüzeysel olarak bir çok şeyi anlayamazken dini nasıl anlayacaksın. Konu devam ettikçe açıklama yaptığımız kısımları kısıtlayarak bizi zora sokmaya çalışıyorsunuz.
@Musa B. Sana kaynak verdim bahane arama. Başka kaynak istiyorsan Arif Tekin'in kitaplarını okuyabilirsin.
Hocam şiirinde var diyorsan şiirini biliyorsundur. At şiiri. Bende sana şunu diyeyim o zaman Kur´an orada onu demedi bunu dedi. Git araştır bul. Bulamıyorsan bahane arıyorsun demektir. Olur mu öyle? Bilimde de desinler o zaman "kütle çekim var" biz soralım nasıl, onlar desin "biz onca deney yaptık gidin yapın bulun." Mantıklı bir hareket midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…