Hiçbir şey yoktan olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıl olmuş 2020, dünyanın feleği şaşmış. Diğer ülkeler uzayda yarışırken bizimkiler hala daha inanç meselesinde. Sonra ülkemiz gelişmiyor, döviz aldı başını gidiyor...

Bunu ömür boyu tartışsanız bir yere varamazsınız. Bence kendi kendinize şunu tartışınız. Kuran Allahın kelamımı? Ben bu konuyu enine, boyuna araştırdım. Eldeki veriler,içerik,akıl,mantık Kutsal kitapların hepsinin kesinlikle dönemsel bir toplum düzenleyici kurallar bütünü ve çeşitli efsaneler,hikayeler vs olduğu sonucuna ulaştım.
Yaratıcı konusundaki düşüncem varmıdır,yokmudur bunu bilemiyoruz ama etliye,sütlüye müdahale etmediğini düşünüyorum.

Nur 33 "sahibine para ver"demiyor "özgürlük akdi" diyor. Ne okuduğunu bilmiyorsun anlamını bilmiyorsun anca sor.

Okuduğunu anlayabiliyor musun? Ya da okuyabiliyor musun?

@Andar Han Anlamayı bilmeyenin kim olduğu ortaya çıkıyor.

Bedelini ödeyerek hür olmak isteyen köle ve câriyelerinizin -kendilerinde hayır görürseniz- tekliflerini kabul edin diyor açıkça burada köleleye özgür olmak istiyorsan para ver sahibine diyor.

Bunların her ikisi de sen de yok.

Tekrar ediyorum, yasaklayan ayet yoksa yasak degildir. Yuzyillarca da boyle uygulamislardir muslumanlar. Arabin dinini araptan iyi bildigini iddia eden tek millet biziz, onlar da zaten Turkleri musluman saymiyor. ☺

Peki o manaya gelen kelimenin latin harfleri ile arapçasını bir zahmet buraya yaz.

Cevap basit. Akıl ve bilimle cevabını bulamadığımız her şeye tanrı yaptı demek bir cevap değil. Bu inanç olmuş olur. Eskiden de onlarca şeye cevap verilemiyordu ama bilim adamları "tanrı yarattı" demek yerine araştırdı ve cevaplar buldular. Evren hakkında halen cevaplar bulmaya devam ediyoruz. Hiçbir bilim adamı ya da gönderme yaptığın dinlere inanmayan kişi tesadüfen oldu demiyor. Sen öyle anlamak istiyorsun ya da dinsiz insanların argümanlarını basite indirmek için size öyle anlatılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…