Hiçbir yazıdan faydalanmadan 10 dakika boyunca 80 kişiye karşı konu anlatmak

yayaya

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar üniversite dersleri ciddi bir hal almaya başladı.
Sizler de eğitim hayatınızda çokça sunum yapmışsınızdır, ben de yaptım. Ama hiçbirinde benden "hiçbir yazıdan faydalanmadan, konuya tamamen hakim şekilde 10 dakika boyunca sınıfa konu anlatmam" istenmemiş, üstüne bir de anlatımım sonunda hoca tarafından "seni acımasızca eleştirileceğim" diye bir şey söylenmemişti.
Üniversitede linç kültürü meşhurdur biliyorsunuz, en ufak hareketiniz eleştirilir, alay konusu olur.
Bunun üstüne bir de heyecandan titreyen bir yapınız varsa bunun üstesinden nasıl gelirsiniz? Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okumak istiyorsan, hedeflerin varsa mecbur katlanacaksın. Bunu içinde sürekli tekrar edeceksin, hatırlayacaksın ki, boş yere değil, bir amaç uğruna tüm bunlar. İlk ve orta okul zamanlarımda dediğin gibi bir yapım vardı, hatta daha beterdi diyebilirim. Utangaçtım, kendi halimde birisiydim saçma sapan insanları ve onların eylemlerini görerek psikolojim bozuldu okumak istemedim. Dediğim gibi, amacın varsa katlanacaksın mecbur.

Bu durum çoğunlukla yaş ile alakası olsa da bazen olmayadabiliyor. Yapısı gereği öyleyse yaş fayda etmez.

Yapı diye bir şey yoktur, genetiğin vardır ve 20 yaşında beyin oturmasını tamamladığı için de bu yaştan sonra olması kendinle alakalı bir sorundur.

Yapı diye bir şey yoktur, genetiğin vardır ve 20 yaşında beyin oturmasını tamamladığı için de bu yaştan sonra olması kendinle alakalı bir sorundur.
Yapı da neredeyse genetik anlamına geliyor zaten. Ki %100 genetikle de alakalı değil. Büyüdüğü ortam, çevresel etkiler bunlar önemli.

Üniversiteye gelmiş birisinin, topluluk karşısında konuşma heyecanını yenmesi gerekir. Eğer yenemediyseniz de sunum dersleri bunun için olur. Konunuza adamakıllı hazırlanıp çalıştığınız sürece bir hocaymış gibi ders anlatabilirsiniz. Elinizden geldiğince çalışıp sunumunuza hazırlanın, Gereksiz yere korktuğunuzu fark edeceksiniz.

10 dakika çok uzun bir süre değil ama her dönem biz de konu anlatımı yapmıştık elimizde küçük not kağıtları olurdu sunuculardaki gibi. Hocanın bu denli abartması biraz can sıkıcı. Evde konuya çalışın. Boş bir odada kendi kendinize anlatma provası yapın evde başarılı şekilde konuştuktan sonra topluluk karşısında da daha önce çalıştığınız için anlatabileceksiniz. Üniversite birincisiyim bu arada 3.88

Genetik vardır evet ama fenotip, genotip ile çevrenin harmanlanması sonucu oluşur. Hata yapmanız gereken yer üniversite kürsüsüdür, eğer bu tarz sunumlar ve paneller olmazsa zaman sonra bu hataları toplum içinde yaptığınızda kimse bunu unutmaz hep kötü anılırsınız.

10 dakika çok uzun bir süre değil ama her dönem biz de konu anlatımı yapmıştık elimizde küçük not kağıtları olurdu sunuculardaki gibi. Hocanın bu denli abartması biraz can sıkıcı. Evde konuya çalışın. Boş bir odada kendi kendinize anlatma provası yapın evde başarılı şekilde konuştuktan sonra topluluk karşısında da daha önce çalıştığınız için anlatabileceksiniz. Üniversite birincisiyim bu arada 3.88

Tebrik ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı