High Power Element 350W güç kaynağı iyi midir?

• Konuyu başlatan fatsey
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.609

fatsey

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,
Teknobiyotik.com'dan High Power Element 350W PSU satın aldım ve henüz kasaya monte etmedim. PSU ile ilgili kafamı kurcalayan birkaç soru var. Öncelikle PSU kutusuz olarak geldi. Bu durum normal midir? 10 yıl önce 15 liraya aldığım markasız PSU'nun bile bir kutusu vardı. 105 liraya aldığım, alışveriş yaptığım sitede 80+ sertifakasının olduğu belirtilen bir PSU'nun kutusuz olması garibime gitti. İkinci sorum ise 80+ sertifikası ile ilgili. Alışveriş yaptığım sitede sertifika ile ilgili olarak şu link verilmiş; http://www.akortek.org/download/sertifika/HPG-350BR-H14S-80+ Bronze-Certificate.pdf Ancak 80+ sitesinde (Ecova Plug Load Solutions) Bu model numarasını bulamadım. Açıkçası bu ürün numarasını High Power'ın internet sitesinde de bulamadım. 80+ sitesinde benzer bir model numarasının test sonucu mevcut; http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/SP167_HIGH POWER_HP-350-G12-14S(C)_350W_Report.pdf Bu PSU benim alıdğım PSU mu bilmiyorum. Yani illaki 80+ sertifikalı olsun, onu alayım demiyorum. Ancak bir ürünün 80+ sertifikası yoksa ve 80+ sertifikalı denilerek satılıyorsa (müşteri kandırılıyorsa) bu durumda o ürünü almamayı tercih ederim.

High Power mail yolladım. Ürünün Türkiye pazari için üretildiğini ve 80+ sertifikasinin bulunmadığını ancak kendi testlerinde 80+ değerlerine ulaşıldığını ifade etmişler. Aynı zamanda ürünle ilgili kendi test sonuçlarını pdf olarak yollamışlar. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız? Ürünü iade mi ederdiniz/kullanır mıydınız?

Bu konuyu PSU'yu almadan önce açmalıydınız, aldıktan sonra değil.

Konuya gelecek olursak, ben olsaydım sistemime takardım, herhangi bir sorun yoksa kullanırdım. Zaten birkaç gün içinde kalitesi vs. belli olur.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. PSU'yu almadan önce de benzer bir konu açmıştım; A8 7600 APU Sisteme PSU Tavsiyesi ancak konuya cevap gelmedi. PSU'nun kutusuz olması/herhangi bir dökümanın olmaması da beni biraz düşündürdü. Diyelim ki PSU'yu iade ettim. Bu sistem için uygun, sessiz ve verimli hangi güç kaynağını önerirdiniz?

Ürünü değiştirebilirsen Corsair Builder 450W güç kaynağını alabilirsin kalitelidir gayet aralarında çok fiyat farkı yok vatan da bile 150 lira internette ne kadardır sen düşün. Müşteri hizmetleriyle bir iletişime geç bence.

Cevabınız için teşekkürler. Corsair VS450 bu forumda ve başka forumlarda bolca önerilmiş. Siz bu PSU'yu kullanıyor musunuz? Sessiz mi?

Recep Baltaş olsa bu konuda ne derdi? :)

Ben kullanmıyorum da bir dahaki aya kullanacağım inşallah yeni sistemle. :) Çok fazla önerildiğinden sessiz olduğunu düşünüyorum sonuçta kötü olsa herkes önerir mi ? :)

Ürünü bugün iade ediyorum. Corsair VS450'yi sipariş ettim. Bakalım geldiğinde ak koyun kara koyun belli olacak :) Birde Deep Cool Gamma Archer 120mm işlemci soğutucusu siparişi verdim; GAMMA ARCHER DEEPCOOL CPU Air Coolers AMD'nin stok soğutucularının gürültülü olduğu söyleniyor. Amacım sessiz bir sistem toplamak (overclock vs. değil). Bu soğutucunun sessiz olduğu söyleniyor. Kargo dahil 27,66 liraya aldım. İki parça geldikten sonra bilgisayarımın montajını yapacağım. Sonra ilk izlenimlerimi burada paylaşırım :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı