High Power Element Smart 750W 80+ Bronze PSU 360 TL!

Makaleler
42
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450 TOMAHAWK MAX, RX 6600 PULSE, R5 3600, 860 EVO 500 GB & 970 EVO 500 GB, KIOXIA EXCERIA G2 1 TB, G.Skill Ripjaws V 8X4 32GB 3600MHZ, MSI Mag Forge 100R, High Power Element Smart 750W, Samsung CJG54 27'' QHD 144Hz
Geçen hafta Xigmatek 650W 80+ PSU 280 liraydı. VS550 kasa dahil 500 civarı. Ayrıca Teknobiyotik müşteri odaklı olmayan leş firmadır.

Geçen hafta Xigmatek 650W 80+ PSU 280 liraydı. VS550 kasa dahil 500 civarı. Ayrıca Teknobiyotik müşteri odaklı olmayan leş firmadır.
Güç kaynağını aldım bile. İnşallah bir sorun yaşamam.

Güç kaynağını aldım bile. İnşallah bir sorun yaşamam.
Üründen değil Teknobiyotik firmasından korkun. Garantiye ürün giderken bile para ödüyorsunuz. Çalışanlar desen yasa hüküm verici sanki. Geçen birine ayar verdim zaten bir daha kendine gelemez. Olmayan yasaları sayıyor bana devletin kurucusu mübarek.

Üründen değil Teknobiyotik firmasından korkun. Garantiye ürün giderken bile para ödüyorsunuz. Çalışanlar desen yasa hüküm verici sanki. Geçen birine ayar verdim zaten bir daha kendine gelemez. Olmayan yasaları sayıyor bana devletin kurucusu mübarek.
Ben de firmadan bahsediyorum. Ürünü bize gönderirken kargo parası almasalar bari 400 liralık ürün alıyoruz. Şu zamana kadar yüksek fiyatlı aldığım ürünlerde ücretsiz kargo oldu hep.

Sene 2020 büyük firmayız diye gezip donanım arşivine laf sallıyorlar. Daha sonra 600₺ lık alışverişime kargo ücreti çıkarıyorlar 30₺ tutarında. Sorsan en makul fiyatlar onlar da, 1 gram saygısı olmayan firma.

Attığınız modeli öneririm, 12V kanalından 672W veriyor, şu an için en pahalı sistemler için bile yeterlidir. Yarı modüler yapısı, sağlıklı Watt kanalları ile fiyat arasında alınabilir en iyi ürünler arasında geliyor. Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı 57₺ daha fazla verebilirseniz, bu ürün hem güncel, hem de Gold Sertifikası ile daha üstün olduğunu düşünüyorum.

Teknobiyotik sitesindeki bu ürünün açıklama kısmında korumalarına bakayım dedim. 6 korumanın tamamını da barındırdığını yazmışlar. Fakat orda bir yazı gözüme takıldı. Diyor ki " değerli bilgisayar bileşenleriniz High Power Astro ile koruma altında"

Yani bu korumalar High Power'ın Astro model PSU'ları için geçerli (Ek-1).

Sonra kendi sitesine girdim ve baktım. UVP, OVP, OPP, SCP mevcut fakat, OCP ve OTP mevcut değil (Ek-2).

PSU güzel olabilir ama yaptıkları kandırmaca hiç hoşuma gitmedi.

1582899004976.png

1582899141718.png

Attığınız modeli öneririm, 12V kanalından 672W veriyor, şu an için en pahalı sistemler için bile yeterlidir. Yarı modüler yapısı, sağlıklı Watt kanalları ile fiyat arasında alınabilir en iyi ürünler arasında geliyor. Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı 57₺ daha fazla verebilirseniz, bu ürün hem güncel, hem de Gold Sertifikası ile daha üstün olduğunu düşünüyorum.

Sharkoon'un bu model PSU'su güzel, lakin sadece 3 koruması mevcut,

OPP (Over Power Protection - Aşırı Güç Koruması)
OVP (Over Voltage Protection - Aşırı Gerilim Koruması)
SCP (Short Circuit Protection - Kısa Devre Koruması)

Mesela ben Kütahya'da yaşıyorum, son 1 aydır, 4-5 defa saatlerce düşük gerilim sıkıntısı yaşadım. Hem de altyapısı en yeni mahallelerden birinde. Türkiye şartlarında UVP (Under Voltage Protection - Düşük Gerilim Koruması) bence aşırı önemli. Bu güç kaynağında UVP yok. Ayrıca OCP ve OTP de yok. Bence bu fiyat bu PSU'ya verilmez. Aslında biraz PSU'ya değil Türkiye şartlarına biraz laf ediyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı