High Power Performance GD vs. Sama Forza Gold

Makaleler
6
Yer
Bursa
@Samotne Ciasteczka @kandes2 @HABAR yardımcı olursanız sevinirim, kendim satın alacağım için değil sistem tavsiyesi yaparken kullanmak için bu konuyu açıyorum.

Rampage sama Forza Gold modelini non-modular hale çevirip daha kalitesiz bir fan koymuş, bunun dışında iç yapısı sama Forza Gold modeli ile aynı galiba (kesin bilgi değil).

Bir tarafta da uzun süredir tavsiye ettiğimiz High Power performance GD var, hangisi daha iyidir?

Şuradan baktığıma göre iki PSU da tier B, hatta isimlendirmeyi sama Forza Gold değil direkt Rampage Everest etx olarak yapmışlar.

Dediğim gibi, bu konuyu kendim satın almak için değil sistem tavsiyesi yaparken alternatif olarak kalması için açıyorum.

High Power 12V kanalından 750W güç verebiliyor:

Sama Forza Gold modeli hakkında bir bilgiye ulaşamadım, ama donanımhaber forumda 12V kanalından 748W verebildiğini söylemişler.

Son düzenleme:
Rampage sama Forza Gold modelini non-modüler hale çevirip daha kalitesiz bir fan koymuş, bunun dışında iç yapısı sama Forza Gold modeli ile aynı.
Aynı olup olmadığından tam emin değiliz, bu konuya bakınız.
Bir tarafta da uzun süredir tavsiye ettiğimiz High Power performance GD var, hangisi daha iyidir?
Ben biraz da marka algısına güvenerek(diyeceğim ama, HP'yi de Virisbiy zannedenler var, neyse) HP tercih ederdim.
Tier B'ye girme sebepleri modüler olmamaları, fark ettiyseniz aynı olduğu iddia edilen Forza Gold Tier A'da. Juular'a sorarsanız Tier B olma sebebini, o da aynı şeyi söyleyecektir.

Evet, söylediğiniz iyi oldu, o detayı fark etmemiştim.

Performance GD biraz daha üstün sanırım.

Performance GD kullanıyorum. CPU kablosu ucu ucuna yetiyor, bir tık uzun olabilirmiş. Benzer durumu başka yaşayanlar da gördüğümden dolayı söylüyorum.

Dediğiniz gibi 750W değerini tamamen alabiliyorsunuz yazana göre. Kayıpsız. Güzel bir OC potansiyeli sunuyor.

Ben yükte vızıltıdan çok akım sesine benzer bir ses alıyorum. Durumu şöyle özetleyebilirim:

FurMark testinde render yuvarlağını kapattığımda 2000 FPS gibi değerler görüyorum. O zaman aşırı güç gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu durumda PSU'dan tiz bir ses geliyor. CW gibi değil daha çok elektriksel bir ses gibi. Ancak performans olarak diyecek söz yok. Hele de eski güç kaynağımla kıyasladığımda.

İfadeler: RPM
İlk PSU’nun iç yapısının incelendiği bir link var mı? Keza GD’nin ikisini de bulmakta güçlük çekiyorum. Araştırmış olduğum PSU’lar ama pek yok gibi.

İfadeler: RPM
Tier B'ye girme sebepleri modüler olmamaları.
High Power Performance GD'nin Tier A olmamasının sebebi modüler olmamasından daha çok kullanılan fan tipi.

Chieftec Polaris are in tier B+ because it uses sleeve bearing fan, otherwise it would've qualified for tier A, performance are good enough.

Chieftec Polaris are in tier B+ because it uses sleeve bearing fan, otherwise it would've qualified for tier A, performance are good enough.
Hmm, sağ olun hocam, bunu bir kenara alayım.
Keza GD’nin ikisini de bulmakta güçlük çekiyorum.
Performance GD için Chieftec Polaris'e bakacaksınız hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…